• Подготовка по „Специална лична защита“ на военнослужещи от Сухопътните войски, съвместно със Служба „Военна полиция“

  • Президентът и Върховен главнокомандващ на Въоръжените сили на Република Българи Румен Радев и президентът на Италианската Република Серджо Матарела посетиха учебен полигон „Ново село“

  • Слушатели от Военна академия „Г. С. Раковски” и военнослужещи от 2-ра Тунджанска механизирана бригада планират участие в тактическото учение „ТРАКИЙСКИ ВОЙН 24”

   
   
НОВИНИ
Днес, 23.04.2014 г. се навършват 10 години от трагичната смърт на офицерски кандидат Димитър Димитров, загинал при изпълнение на служебния си дълг по време на участие в задгранична мисия в състава на 2-ри пехотен батальон за следвоенно възстановяване на Ирак в Кербала.
На гроба му в град Горна Оряховица,  колеги военнослужещи от 61 мбр – район Карлово и Плевен, участвали в състава на 2-ри пехотен батальон в Ирак, отдадоха почит на своя колега и приятел, като поднесоха цветя в знак на преклонение и признателност.
Офицерски кандидат Димитър Димитров е роден на 25.04.1978 г. в гр. Полски Тръмбеш. Два дни преди рождения му ден е уцелен в тила при засада срещу коалиционните сили. Със заповед на министъра на отбраната на Република България Димитър Димитров е ... още
Днес, 22.04.2014 г., се проведе Великденска изложба под надслов „Да съхраним българските традиции”, подредена от военнослужещите в района на военно формирование 26400 – Благоевград. Като радетели и пазители на изконните български традиции, освен с изкусно изрисувани и боядисани яйца, военнослужещите от формированието се отличиха и като майстори кулинари и сладкари с домашно приготвени козунаци, обредни хлябове, баници и сладкиши.
Празникът завърши с традиционното борене с яйца с пожелания за много здраве и дълголетие.
Сведение за извършените дейности и изразходваните материали за изграждане на инженерното възпрепятстващо съоръжение на държавната граница от 14.04. до 21.04.2014 г., както следва:
1.       Състав на групата.
Личен състава участващ в операцията – 129 военнослужещи.
Техника – 56 единици.
 
2.       Изпълнени задачи:
През изтеклия период бяха извършени дейности по монтиране на фундаменти за основни и второстепенни колони и бетониране, уширяване на фундаментите за основни и второстепенни колони, монтаж на спирала „БРУНО”, монтаж на оградна мрежа на второстепенна ограда и монтаж на пана.

 
2.1.    По доставка на ... още
Днес, 17.04.2014 г., бригаден генерал Димитър Шивиков – командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово посрещна в района на формированието генерал-лейтенант Фредерик Ходжис - командващ на Съюзното сухопътно командване на НАТО в Измир, Турция, който е на двудневно работно посещение в страната ни.
Посещението е с цел създаване на ефективна оперативна съвместимост на Сухопътните войски на всички страни - членки на Алианса.
Визитата започна с поднасяне на цветя на „Паметника на загиналите воини във войните 1012-1918 г.” в района на бригадата. Посещението на генерал-лейтенант Ходжис продължи с информационен брифинг, на който Командирът на 61 мбр в присъствието на командването на бригадата представи историята, настоящото състояние, основните ... още
През седмицата на ГУЦ „Люляк” се проведе бригаден шампионат по дуелна и щафетна стрелба за определяне на представителен отбор на 2-ра механизирана бригада за участие в общоармейския шампионат. Участваха отбори от всички военни формирования на бригадата.
Класирането е следното:
ДУЕЛНА СТРЕЛБА
1 място – в.ф. 54230 – Стара Загора;
2 място – в.ф. 48430 – Стара Загора;
3 място – в.ф. 54140 – Стара Загора.
ЩАФЕТНА СТРЕЛБА
1 място – в.ф. 48430 – Стара Загора;
2 място – в.ф. 54100 – Ямбол;
3 място – в.ф. 54230 – Стара Загора.
ОБЩО КЛАСИРАНЕ
1 място – в.ф. 48430 – Стара Загора;
2 място – в.ф. 54230 ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени