• Тактическо учение в 61-ва механизирана бригада

  • Завърши съвместната подготовка „Родопи 24“ в Смолян

  • Завърши тактическото учение „Родопи 24“

   
   
НОВИНИ
На 04.04.2014 г. във военно формирование 26 400 – Благоевград, се проведе станалия вече традиция Преглед на любителското художествено творчество. С прегледа на любителското художествено творчество и празничната програма от съставите към Военен клуб Благоевград, военнослужещите от формированието отбелязаха и 10 годишнината от присъединяването на Република България в НАТО.
Началото на празничната програма бе поставено от актьорска школа „Благоевградски младежки театър” и клуб по танци „Блясък” към Военен клуб Благоевград.
След поздрава от съставите, започна същинското съревнование между индивидуалните изпълнители и творческите колективи.
Прегледа на любителското художествено творчество бе уважено от Началника на Военен клуб Благоевград ... още
На 06.04.2014 г. в гарнизон Сливен тържествено бе отбелязана 10-та годишнина от приемането на България в НАТО. С тържествен концерт пред Военния клуб военнослужещи от Центъра за подготовка на специалисти (ЦПС) – Сливен, граждани и гости на града почетоха усилията на хората с пагони, независимо от социално-икономическите условия в страната, да бъдат достойни партньори на колегите си от НАТО и надежден гарант за националната сигурност.
В концерта участие взеха Военният духов оркестър на ЦПС – Сливен с диригент капитан Калин Гемеджиев, детски фолклорен танцов ансамбъл „Тракийче” с главен художествен ръководител Мирчо Дерменски и танцово студио “Борис Панайотов” при Военен клуб – Сливен. Концертът бе организиран със съдействието на ... още
В продължение на 6 дни 40 военнослужещи от 101 алпийски батальон - Смолян начело с командира на формированието подполковник Димитър Кацаров проведоха специализиран ски курс в курортен комплекс Пампорово под ръководството на ски инструктори от Българската федерация по ски. Инструкторите бяха предвождани от господин Валентин Стефанов – човекът който отговаряше за пистите на зимната олимпиада Сочи – 2014 г.
Това мероприятие беше залегнало в годишният план на батальона. За шест дни военнослужещите подобриха значително своята ски подготовка и придобиха много нови умения.
На 04.04.2014г. от 15.00 ч. в Гарнизонен военен клуб Стара Загора се проведе теоретична конференция, посветена на 10 години от присъединяването на България в НАТО.
По повод годишнината брифинг на тема „Приносът на 2 Тунджанска механизирана бригада към Северноатлантическата принадлежност на Република България” изнесе майор Георги Георгиев.
В теоретичната конференция взеха участие военнослужещи от състава на 2 механизирана бригада.
 
ШАМПИОНАТ ПО ЛЕКА АТЛЕТИКА МЕЖДУ ПРЕДСТАВИТЕЛНИТЕ ОТБОРИ НА ВОЕННИТЕ ФОРМИРОВАНИЯ ОТ ВТОРА МЕХАНИЗИРАНА БРИГАДА
 
През изтеклата седмица в гарнизон Стара Загора се проведе шампионат по лека атлетика между представителните отбори на военните формирования от Втора механизирана бригада.
В ... още
Сведение за извършените дейности и изразходваните материали за изграждане на инженерното възпрепятстващо съоръжение на държавната граница от 31.03. до 06.04.2014 г., както следва:
1.       Състав на групата.
Личен състава участващ в операцията – 129 военнослужещи.
Техника – 54 единици.
 
2.       Изпълнени задачи:
През изтеклия период бяха извършени дейности по определяне местата на колоните и изкопаване на фундаменти за основни и второстепенни колони, монтиране на фундаменти за основни и второстепенни колони и бетониране, уширяване на фундаментите за основни и второстепенни колони, монтаж на спирала „БРУНО”, монтаж на оградна мрежа на второстепенна ограда и ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени