• Изложба по надслов „Молитва за България” в гарнизон Асеновград

  • Командирът на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков посрещна делегация от Многонационалния Корпус Югоизток – Румъния,

  • Формирование от Сухопътните войски чества своя празник

   
   
НОВИНИ
На 28.03.2014 г. дори капризното мартенско време отстъпи пред ентусиазма на участниците в учението и посрещна деня с дъга, за да даде цветно начало на поредица спортни състезания, базар на традиционни български занаяти, организиран със съдействието на производители от Стралджа, Казанлък и Пловдив, концертни програми и екскурзионни обиколки на Сливен.
В 09:00 ч. участниците в щафетата 4х1500м дадоха старт на изпълнения с предизвикателства ден и само час по-късно вече бяха ясни първите отбори на CJFLCC и JTF.
Победител в състезанието по „Дърпане на въже” стана Трети отбор от състава на Многонационалната бригада, а наградите в кроса 5км. спечелиха майор Шулак (Укр) от Многонационалната бригада при мъжете и старши лейтенант Куул (САЩ) при жените.
Най-атрактивен ... още
На 26.03.2014 г. в град Сливен с тържествено събрание – концерт беше чествана 101-та годишнина от Одринската епопея. Проявата беше организирана от Тракийско дружество „Лазар Маджаров”, Центърът за подготовка на специалисти (ЦПС) – Сливен, Съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва, Съюз на ветераните от войните, Клуб на инженерните войски "Атанас Узунов", Регионален исторически музей, Военен клуб – Сливен. Сред официалните гости на тържеството беше заместник-командирът на Центъра за подготовка на специалисти подполковник Алексей Бойчев.
Военният духов оркестър на ЦПС изнесе самостоятелен концерт пред сградата на Военния клуб, който предхождаше празничната концертна програма в големия салон на клуба, включваща изпълнения на Военния ... още
От 21 до 27 март 2014 г. на полигон „Ново село” стартира първата част на учението „SABER GUARDIAN 2014”. „SAIBER GUARDIAN” е многонационално компютърно-подпомагано учение, планирано да се проведе в рамките на няколко години с домакинството на част от държавите-участнички – Азербайджан, Армения, Белгия, България, Грузия, Молдова, Полша, Румъния, САЩ, Сърбия, Турция и Украйна.
След тържественото откриване многонационалните структури се събраха, за да проведат своите “Team building” мероприятия, на които в неформална среда бяха положени основите на много приятелства.
В периода 22 – 27 март участниците в учението провеждат „Академичен курс”, чиято цел е да се повиши оперативната съвместимост на партньорите ... още
Началникът на Щаба на Сухопътните войски бригаден генерал Андрей Боцев се срещна днес, 26 март 2014 г., с новоназначеното аташе по отбрана на кралство Белгия, акредитиран за Република България, полковник Гидо Маане.
По време на срещата беше обменена информация за структурата, задачите и мисиите на Сухопътните войски на двете страни. Освен това бригаден генерал Боцев запозна госта с участието на Сухопътните войски на Българската армия в мисии зад граница и изрази увереността си, че по време на мандата на полковник Гидо Маане ще бъдат реализирани съвместни мероприятия от взаимен интерес.
През изминалата седмица военнослужещи от военните формирования на Сухопътните войски в частност от формированията за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия (ФОППБ), взеха участие в обучение на тема „Безопасна експлоатация на компресор за бутилки за дихателни апарати – МСН-6” и „Дейности по безопасна експлоатация на въздухо-дихателни апарати Модел PSS – 3000 к-т”.
Обучението беше организирано във връзка с придобиването на нови технически средства за окомплектоване на подразделенията за борба с бедствията в помощ на цивилното население и изискванията на Закона за здравословните и безопасни условия на труд, Наредбата за устройството, безопасната експлоатация и технически надзор на съоръжения под налягане и Инструкцията за ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени