• Пореден ден военнослужещи от 2-ра Тунджанска механизирана бригада се борят да овладеят пожара в област Ямбол

  • Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха намерен боеприпас

  • Пореден ден военнослужещи от Сухопътните войски се борят с огнената стихия

   
   
НОВИНИ
Военнослужещи от състава на  101 алпийски батальон с ръководител командирът на формированието подполковник Димитър Кацаров заеха престижното 7-мо място в проведеното от 13 до 17.03.2017 г. в Сан Кандидо и Добиако - Италия, 69-то издание на международния зимен ски шампионат на алпийските формирования.
Българският отбор участва в дисциплините ски бягане 15 км за мъже; гигантски слалом мъже и жени; 14 км. ски алпинизъм нощем за мъже и жени;  25 км. патрул за мъже.
 В шампионата взеха участие отборите на 15 страни, като в условията на голяма конкуренция нашият отбор зае престижното 7-мо място. Изключително добро представяне алпийците показаха в гигантския слалом – жени, където завършиха на 4-то, 5-то и 6-то място, в отборното класиране в същата дисциплина ... още
По традиция, месец преди Общоармейския шампионат, под звуците на Химна на Република България на 16 март на УЦ „Анево“ стартира вътрешното първенство по дуелна и щафетна стрелба на 61 мбр. В турнира взеха участие всички формирования от състава на бригадата с представителни отбори, а мероприятието премина под влиянието на силни емоции и физическо натоварване на военнослужещите.
След като приветства участниците с „Добре дошли”, началникът на щаба на бригадата полковник Станимир Христов пожела на всички успешно представяне, призово класиране,  победа за най-добрите и обяви първенството за открито.
Комисия от щаба на бригадата оценяваше представянето на формированията по предварително утвърдени критерии. Получените резултати от спортната надпревара ... още
На 17.03.2017 г. във военните формирования на 61 Стрямска механизирана бригада се проведоха поредните занятия с петте секции на клуба „Приятели на армията“, в които участват ученици от средните училища в градовете Карлово и Сопот. В изпълнение на Плана за съвместна дейност между 61 мбр и клуб “Приятели на армията“ през учебната 2016/2017 година, бяха преминати въпроси от комплексната подготовка на средношколците по военна топография и огнева подготовка.
Първо главните сержанти на батальоните от район Карлово запознаха обучаемите с основни въпроси от военната топография и способите за ориентиране на местността с топографска карта. Те обърнаха внимание на учениците на основни теоретични данни и наблегнаха на създаването на практически навици за изпълнение на ... още
Днес, 17. 03. 2017 г. в 110 логистичен полк – гр. Пловдив се проведе тържествен ритуал – полагане на военна клетва. 63-ма новоназначени военнослужещи - мъже и жени, целунаха бойното знаме и изрекоха свещените думи “Заклех се” пред командири, родители, близки и гости, под съпровода на Военния духов оркестър на Сухопътните войски.
         На тържеството присъстваха началникът на щаба на Сухопътните войски бригаден генерал Валери Цолов, командири от гарнизона и представители на местната власт.
         След като новоназначените военнослужещи целунаха бойното знаме и изпяха химна на Република България, отец Милен от митрополията на Негово Високопреосвещенство Пловдивският ... още
От 13 до 17.03.2016  г. в района на 55-ти инженерен полк - Белене се проведе конференция с екипите за обезвреждане на невзривени бойни припаси /EOD екипите/ от състава на Сухопътните войски.
За тези няколко дни бяха преминати теоретични и практически занятия с цел уеднаквяване действията на екипите, усвояването и прилагането на стандартните и оперативни процедури и инструкции за действия при разузнаване и унищожаване на невзривени бойни припаси и импровизирани взривни устройства. В хода на практическите занятия бяха отработени задачи по неутрализиране на невзривени бойни припаси.
             Отговорник по цялостната организация и провеждане на мероприятието бе заместник-командирът на 55-ти инженерен полк ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени