• Пореден ден военнослужещи от 2-ра Тунджанска механизирана бригада се борят да овладеят пожара в област Ямбол

  • Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха намерен боеприпас

  • Пореден ден военнослужещи от Сухопътните войски се борят с огнената стихия

   
   
НОВИНИ
На 09 и 10.03.2017 г. на Старозагорски минерални бани се проведе командирски сбор на бригаден генерал Костадин Кузмов - командир на 2-ра механизирана бригада на тема „Участие на бригадата в контраудар на Сухопътния компонент при операция по член 5”.
               По време на сбора лекции изнесоха началниците на отделения от щаба на бригадата, както и гост-лектори от ВА „Г. С. Раковски” и щабния елемент на НАТО в град София.
            В мероприятието взеха участие заместниците на командира на 2-ра механизирана бригада, началниците на отделения и секции и командирите на военни формирования от състава на бригадата.
Днес, 10.03.2017 г., на строевия плац на войскови район Плевен се проведе ритуал по полагане на военна клетва от новоназначените военнослужещи.
Слово след полагане на военна клетва към военнослужещите произнесе полковник Николай Бешев – началник на гарнизон Плевен. Той поздрави войниците и подчерта значението на военната клетва за всеки български гражданин.
Поздравления бяха поднесени от командира на военно формирование 42800 подполковник Пламен Горанов и от за командира на военно формирование 38220 майор Милен Първанов.
След полагане на военната клетва представителните блокове на трите военни формирования  преминаха в тържествен марш.
Днес, 09.03.2017 г., в административната сградата на бул. „Тотлебен” № 34 се състоя тържествена церемония по сдаване и приемане на длъжността „Командир на Сухопътните войски”. След прочитането на президентските укази за назначаване и повишаване в следващо генералско звание, заместник-министър Стефан Петров, в качеството си на председател на комисията по сдаване и приемане на длъжността, поздрави генерал-лейтенант Андрей Боцев с назначаването му на новата длъжност „началник на отбраната” и каза: „Всички сме убедени , че както и досега, със същия устрем и всеотдайност и на новия си пост ще работите за благото на Българската армия. Като командир на Сухопътните войски Вие работихте в трудно време и днес се виждат резултатите от Вашата целесъобразна ... още
          Днес, 09.03.2017 г.,  на посещение във 2-ра Тунджанска механизирана бригада – гарнизон Стара Загора бе министърът на отбраната на Република България Стефан Янев.
         Визитата започна с брифинг на командира на бригадата бригаден генерал Костадин Кузмов, на който бяха разгледани мисията, структурата, дислокацията, задачите и окомплектоването на бригадата.
         Посещението продължи във Военния клуб, където министърът на отбраната се срещна с офицерите от гарнизон Стара Загора, по-късно в залата на военно формирование 44200 - със сержантите, а на плаца - с войниците от ... още
След посещението си във военно формирование 24490 – Асеновград,  Главният сержант на Националната гвардия на щата Тенеси Майкъл Джентри и Главният сержант на Сухопътните войски старшина Любомир Ламбов продължиха своята визита в района на военно формирование 22220-Сливен на 08.03.2017 г.
В изпълнение на мероприятия по „Плана за двустранно сътрудничество между Националната гвардия на щата Тенеси (САЩ) и Българската армия” и програма „Mil to Mil”, главната цел на посещението е да се проучи необходимостта и да се обсъдят възможностите за обучение на български сержанти и войници в центровете за обучение и подготовка на щата Тенеси, както  и  да се разгледат възможностите за съвместни проекти.
В рамките на визитата двамата главни ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени