• Пореден ден военнослужещи от 2-ра Тунджанска механизирана бригада се борят да овладеят пожара в област Ямбол

  • Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха намерен боеприпас

  • Пореден ден военнослужещи от Сухопътните войски се борят с огнената стихия

   
   
НОВИНИ
В навечерието на християнските празници- Лазаровден и Цветница, военнослужещи от военно формирование 26 400- Благоевград, доброволно взеха участие, в традиционната инициатива на кмета на град Сандански Кирил Котев за пролетно почистване на града.
Тази година кампанията по почистване на град Сандански, беше под надслов „За един по-чист град”, а военнослужещите почистваха, освежаваха и озеленяваха в района на ул. „Кръстьо Хаджидимов” СБС- ж.к. .„Спаратак”.
В навечерието на християнските празници- Лазаровден и Цветница, военнослужещи от военно формирование 26 400- Благоевград, доброволно взеха участие, в традиционната инициатива на кмета на град Сандански Кирил Котев за пролетно почистване на града.
Тази година кампанията по ... още
Вчера, 06.04.2017 г., в Центъра за подготовка на специалисти приключиха тридневните изпити на 83-ма военонослужещи от Сухопътните войски, които се обучаваха по първи модул „Специална военна подготовка”. Пред комисия те положиха изпити по тактическа, огнева, строева и физическа подготовка.
Тяхното пряко обучение премина в Центъра за подготовка  на войници за назначаването им на сержантски длъжности и сержанти с командир подполковник Иван Байрактаров и под ръководството на взводните командири на сформираните четири взвода.
Това поредно обучение и положените изпити са част от кариерното развитие на военнослужещите. Четирима от тях споделиха своето мнение:
Редник Теодора Далева от в.ф. 28610 – София: „Хората, които ни обучаваха, проявяват ... още
Днес, 05.04.2017 г., военнослужещи от военно формирование 42600 - Мусачево се присъединиха към инициативата на община Елин Пелин за предпразнично почистване.
По призива на кмета на общината доц. Ивайло Симеонов военнослужещите от батальона за ЯХБЗ и Е доброволно се включиха в благородната инициатива.
Те почистиха велоалеята, свързваща град Елин Пелин, военното формирование и с. Мусачево, като облагородиха района със засаждане на фиданки, осигурени от дарители на общината. Заместник-кметът инж. Радослав Орловски, Светлана Тодорова - представител на общината, съвместно с военнослужещите засадиха фиданките по цялото продължение на велоалеята.
Общинската управа осигури ръкавици и чували за прибиране на отпадъците, както и техника за извозване и поливане на ... още
В района на военно формирование 26 400 - Благоевград вчера,  04.04.2017 г., се проведе обучение на личния състав от формированието за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия (ФОППБ) при пожар.
Представители от Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” - Благоевград оказаха методическа и практическа помощ при използването на наличните във формированието противопожарни средства.
 Целта на проведеното занятие е да се повишат знанията, уменията и компетенциите на личния състав и да се отработят различни казуси, които ще съкратят времето за действие при възникването на  реална ситуация.
За периода януари – март 2017 г. модулни формирования за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия (ФОППБ) от състава на различни военни формирования от Сухопътните войски разузнаха и унищожиха следните невзривени боеприпаси:
 
метална кутия с 99 бр.  капсулни втулки, открити на 22.01.2017 г. в района на бивша казарма в гр. Пазарджик; 75-мм невзривен снаряд от Втората световна война, открит на 24.02.2017 г. в домакински склад на „Исторически музей” на ул. „Димчо Дебелянов” № 3 в гр. Панагюрище, обл. Пазарджик; 88-мм артилерийски снаряд, открит на 24.02.2017 г. в края на с. Градско, обл. Сливен; 122-мм артилерийски снаряд., открит на 25.02.2017 г. при разчистване на дворно място в местността ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени