• Пореден ден военнослужещи от 2-ра Тунджанска механизирана бригада се борят да овладеят пожара в област Ямбол

  • Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха намерен боеприпас

  • Пореден ден военнослужещи от Сухопътните войски се борят с огнената стихия

   
   
НОВИНИ
През миналата седмица 61 Стрямска механизирана бригада – Карлово бе домакин на проведения на УЦ „Анево” общоармейския шампионат по дуелна и щафетна стрелба със 7,62 мм АК. Участие взеха представителните отбори на Сухопътните войски, Военновъздушните и Военноморските сили, 61 механизирана бригада - Карлово, 2 механизирана бригада – Стара Загора, 68 бригада „Специални сили“ – Пловдив, бригада „Логистика” – София, ВА „Г. С. Раковски” – София, ВВМУ „Н. Вапцаров” – Варна и НВУ ”Васил Левски” – Велико Търново.
Командирът на 61 мбр бригаден генерал Пламен Йорданов откри турнира, и приветства отборите.
Най-високи резултати в щафетната стрелба със 7,62 мм АК показа ... още
На 11.04.2017 г., в залата на Военен клуб – Карлово бе представена книгата на Ася Стефанова „Мисия Камбоджа - обагрена с кръв” На мероприятието присъстваха военнослужещи от всички военни  формирования на 61 мбр и участници в мисията.
Книгата е резултат от работата на Ася Стефанова с документите от архива на първата българска миротворческа мисия в Камбоджа през 1992-1993 г. Авторката е първият професионален историк, имал късмета да работи с тези документи непосредствено след постъпването им в Централния военен архив – Велико Търново. Срещата бе открита от майор Веселка Методиева - старши помощник началник на отделение „Административно” с кратко и вълнуващо експозе за събитията в произведението.
Мисията в Камбоджа е първото участие на ... още
На 11.04.2017 г., в залата на Военен клуб – Карлово бе представена книгата на Ася Стефанова „Мисия Камбоджа - обагрена с кръв” На мероприятието присъстваха военнослужещи от всички военни                                    формирования на 61 мбр и участници в мисията.
Книгата е резултат от работата на Ася Стефанова с документите от архива на първата българска миротворческа мисия в Камбоджа през 1992-1993 г. Авторката е първият професионален историк, имал късмета да работи с тези документи непосредствено след постъпването им в Централния военен архив – Велико Търново. Срещата бе открита ... още
Служебният министър на отбраната Стефан Янев и началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев наблюдаваха днес, 11 април, етап от полевото лагерно обучение на артилерийските формирования от Сухопътните войски. "Резултатите, които бяха показани и цялостната организация на учението и воденето на огъня беше на изключително високо ниво. Това показва професионализъм и една отдаденост на дейностите, които изпълняват както командирите, така и военнослужещите  от участващите подразделения", каза министър Янев. Началникът на отбраната даде много добра оценка на стрелбите и благодари на командния състав за отличното им провеждане. Висока оценка за постигнатите резултати даде и ид командир на Сухопътните войски  бригаден генерал Михаил ... още
Занятие с учениците, членуващи в клуб „Приятели на армията” към военно формирование 28880 – Белене, се проведе на 7 април в района на формированието. В хода на срещата учениците се запознаха с устройството и характеристиките на стрелковото оръжие в Българската армия.
 Началото на занятието постави ръководителят на клуба - старши лейтенант Димитър Маринов, който разясни на участниците мерките за безопасност, които трябва да се спазват и огромното внимание и отговорност, които се изискват при боравенето с тях. Учениците наблюдаваха начините за разглобяване и сглобяване на автомат „Калашников” и пистолет „Макаров” и съгласно напътствията и указанията на военнослужещи упражниха стрелба с пневматично оръжие в стрелбището на ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени