• Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха намерен боеприпас

  • Пореден ден военнослужещи от Сухопътните войски се борят с огнената стихия

  • Военнослужещи от Сухопътните войски отбелязаха 156 години от подвига на Хаджи Димитър и неговата чета

   
   
НОВИНИ
Военнослужещи от Сухопътните войски ще участват в тържественото отбелязване на 141-ата годишнина от героичния подвиг на Христо Ботев и неговата чета и в тържествата по повод 2 юни - Деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България.
Програма на тържествата:
1 юни 2017 г._(понеделник)
21.00 ч., гр. Враца  - тържествена проверка - заря с участието на военнослужещи от военно формирование 54990 – Враца и Представителния военен духов оркестър на Сухопътните войски; 21.30 ч., гр. Калофер – тържествена проверка - заря с участието на военнослужещи от военно формирование 34 750 – Карлово; 21.00 ч., гр. Казанлък  - тържествена проверка - заря с участието на военнослужещи от военно формирование ... още
Пред националния паметник на културата „Асенова крепост” в Асеновград на 28.05.2017 г. започнаха тържествата по повод празника на града. С поднасяне на венци пред паметника на цар Иван Асен II и с общоградско празнично шествие от военнослужещи от военно формирование 24490, граждани, ученици и свещеници, под звуците на представителния духов оркестър на Военновъздушните сили, честването продължи до площад „Академик Николай Хайтов”, където се проведе ритуал по издигане националното знаме на Република България. Слово към присъстващите произнесе кметът на община Асеновград доктор Емил Караиванов: „...като асеновградчанин знам, че най-красивите думи за Асеновград се пишат всеки ден, неочаквано и не с ръка, а със сърцето на добрите хора. Тези думи описват силата ... още
145 години от рождението и 100-годишнината от героичната смърт на полковник Борис Дрангов бяха почетени с тържествени мероприятия на  26.05.2017 г. на територията на община Петрич, в които участваха военнослужещи от военно формирование 26 400-Благоевград.
Честванията започнаха с ритуал по полагане на венци и цветя в знак на признателност пред военен паметник „Дрангова чешма” и пред бюст- паметника на полковник Борис Дрангов в село Дрангово.
Кулминацията бе тържествената проверка (заря), която се проведе на централния площад в град Петрич с участието на военнослужещи от в.ф. 26 400 и Представителният духов оркестър на Сухопътните войски. Командващ зарята бе заместник-командирът на формированието майор Кирил Спаневиков.
 Сред официалните ... още
Днес 26.05.2017 г., новоназначени военнослужещи във военно формирование 26 400- Благоевград положиха военна клетва.
Заместник - командирът на военното  формирование  майор Кирил Спаневиков прие строя и поздрави военнослужещите по случай „тържественото полагане на военна клетва”. На ритуала присъстваха и духовници, а лично архимандрит Епифаний, отслужи водосвет за здраве и благоденствие на военнослужещите и техните семейства.
Новоназначените военнослужещи дадоха тържествен обет за вярност към народ и Родина в присъствието на своите приятели, близки, роднини и официални гости, сред които и Областният управител на Благоевград Бисер Михайлов и директорът на РД „ПБЗН” комисар Георги Пармаков.
Заедно с тържествения ритуал по полагане на ... още
Любителският духов оркестър, сформиран от военнослужещи от 55 инженерен полк - Белене и тази година взе участие в честването на Деня на българската просвета, култура и на славянската писменост. Традиция е именно те да поведат празничното шествие на учениците от ОУ „Васил Левски” и СУ „Димчо Дебелянов” до площад „България” в града, където се състоя богата празнична програма, организирана от ръководството на община Белене, училища и детски учебни заведения по повод празника.
С химна на българската просвета „Върви народе възродени” военнослужещите откриха празничната програма и поставиха началото на рецитали, песни и танци, представени от ученици и самодейци.
Кулминацията на честването бе прекрасното Дунавско хоро на Дико Илиев, ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени