• Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха намерен боеприпас

  • Пореден ден военнослужещи от Сухопътните войски се борят с огнената стихия

  • Военнослужещи от Сухопътните войски отбелязаха 156 години от подвига на Хаджи Димитър и неговата чета

   
   
НОВИНИ
Днес, 14.07.2017 г., на строевия плац на Единния център за начална подготовка - Плевен се проведе тържествен ритуал по връчване на удостоверенията на първи модул новоназначени войници.  
В словото си началникът на щаба на ЕЦНП подполковник Пламен Маринов  изрази увереност, че новоназначените войници ще се впишат достойно в новите си колективи и с действията си ще допринесат за издигане престижа на военната служба и реномето на българския войник зад граница. Той изрази увереност, че придобитите от обучаемите знания и практически умения в Центъра ще им  дадат основание с уважение да си спомнят за своите командири и инструктори и им пожела още по-големи успехи във военната служба, длъжностно развитие и силна енергия при изпълнение на задълженията им като защитници ... още
В периода 10-20 юли 2017 г. на учебен полигон „Корен” се провежда тактическото учение с бойна стрелба „PEASE SENTINEL - 17”, което е част от многонационалното учение с висока видимост „SABER GUARDIAN - 17”.  
Директор на учението е полковник Деян Дешков Дешков – заместник-командир на 61-ва механизирана бригада – Карлово.
В него вземат участие над 1000 военнослужещи от състава на 61-ва механизирана бригада - Карлово,  формирования от армията на САЩ, пехотен взвод от Сухопътните войски на Република Сърбия, както и над 50 единици бойни техника, над 150 единици транспортна и специална техника и 2 бойни вертолета АН-64 „Апачи”.
 Основен обучаем състав от Сухопътните войски на България е 3-ти ... още
На 09.07.2017 г. в центъра на китното подбалканско градче Сопот, родното място на големия и славен род Вазови, беше отбелязана 167-годишнината от рождението на един от тях, поел по пътя на перото и посветил живота си на създаването на едни от най-стойностните произведения в българската литература - нейния патриарх Иван Вазов. В тържествения ритуал взеха участие военнослужещи и военният духов оркестър на 61-ва механизирана бригада.
Да почетат паметта и делото на народния поет бяха дошли Илияна Йотова – вицепрезидент на Република България, Румен Димитров – заместник-министър на културата, Мариана Кацарова – председател на Общински съвет – Сопот, народни представители от 44-то Народно събрание, жители и гости на общината от цялата страна.
Кметът на ... още
От 30 юни до 07 юли 2017 г. петима военнослужещи от Командването на Сухопътните войски и 101–ви Алпийски батальон – Смолян взеха участие в тактико-техническото учение в планинска местност „5 Torri” (5–те Кули) в Република Италия.
Учението е ежегодно и се провежда в местността Алта Вал Бадиа, в близост до Пасо Фалцарего. Нарича се „5–те Кули”, защото всички занятия (катерене, тактически действия в планинско-горист терен, преодоляване на скални препятствия, спасяване с хеликоптер) са на мястото, известно като 5-те кули. Мястото предлага отлични условия за тренировка и провеждане на занятия по специална алпийска подготовка, като за целта има оборудвани учебни места и 14 маршрута за катерене с дължина от 30 до 120 м. на 2255 метра ... още
На  06.07.2017 г.  членовете на клуб „Родолюбие” от Средно училище „Св.Св.Кирил и Методий”- Две могили, област Русе, посетиха военно формирование 32420 – Русе.  Военнослужещи, под ръководството на капитан Васил Славчев, представиха формированието, техниката, техническите средства и пособията, с които се изпълняват поставените задачи на военното формирование. 
За пета, поредна, година Регионалният съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва – Русе организира в летните месеци едноседмични занимания с деца от прогимназиалния курс, в който основна насока имат запознаването и популяризирането дейността на органите и службите за защита на населението от бедствия и аварии, охраната на националната граница, функциите, целите и ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени