• Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха намерен боеприпас

  • Пореден ден военнослужещи от Сухопътните войски се борят с огнената стихия

  • Военнослужещи от Сухопътните войски отбелязаха 156 години от подвига на Хаджи Димитър и неговата чета

   
   
НОВИНИ
38 военнослужещи с 5 бр. специализирана техника от състава на Сухопътните войски се включиха в 17.00 ч. днес, 24 август 2017 г., в гасенето на  голям горски пожар в кресненското дефиле, над симитлийското село Мечкул. Формированието, което ще окаже помощ за овладяването на огъня, е от 3-ти механизиран  батальон от състава на бригадното командване- Благоевград. Действията на военнослужещите се ръководят от старши лейтенант Веселин Станков.
На 22.08.2017г. в гр. Ловеч пред Белия паметник в квартал „Стратеш” се проведе тържествен ритуал по случай 140 години от освобождението на града  от османско иго и установяване на местно управление.  
 Ритуалът по отбелязване годишнината от освобождаването на Ловеч започна с приемане на почетния караул от началника на гарнизон Плевен полковник Николай Бешев.
Белият паметник е построен в памет на битката при Ловеч на 22 август 1877 г. по време на още
35 военнослужещи и техника от състава на Сухопътните войски се включиха в 05.00 ч. сутринта и днес, 18 август 2017 г., в гасенето на пожара край село Маточина, община Свиленград. Формированието, което втори ден оказва помощ за овладяването на огъня, е от 31-ви механизиран  батальон – Хасково от състава на Втора механизирана бригада. Действията на военнослужещите се ръководят от капитан Веселин Иванов.
 
Военнослужещите гасят пожар на фронт от 4 км с противопожарен автомобил и транспортна техника и извършват пожароохранително обследване на района на пожара.
 
35 военнослужещи и техника от състава на Сухопътните войски се включиха в 05.00 ч. сутринта днес, 17 август 2017 г., в гасенето на пожар край село Маточина, община Свиленград. Формированието, което ще окаже помощ за овладяването на огъня, е от 31-ви механизиран  батальон – Хасково от състава на Втора механизирана бригада. Действията на военнослужещите се ръководят от майор Георги Георгиев.
Днес военнослужещите гасят пожар на фронт от 2 км с противопожарен автомобил и транспортна техника. Те ще окажат помощ на екипите на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в усилията за овладяването на пожара по разпореждане на министъра на отбраната Красимир Каракачанов.
 
 
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени