• Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха намерен боеприпас

  • Пореден ден военнослужещи от Сухопътните войски се борят с огнената стихия

  • Военнослужещи от Сухопътните войски отбелязаха 156 години от подвига на Хаджи Димитър и неговата чета

   
   
НОВИНИ
„За много хора участието в тези мисии е рутинна задача, но всъщност всеки контингент е едно бойно изпитание за военнослужещите от Въоръжените сили“. Това каза заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов днес, 12 септември, в обръщението си към военнослужещите от 33-ия контингент от Въоръжените сили на Република България, участвал в мисията на НАТО в Афганистан „Решителна подкрепа“. Ритуалът по тържественото посрещане на българския военен контингент се проведе в град Казанлък.
 
От името на министъра на отбраната Красимир Каракачанов заместник-министър Запрянов приветства с добре дошли на родна земя военнослужещите от контингента. „Ние сме изключително горди от професионалното изпълнение на задачите по време на вашата мисия“, ... още
Празникът на Инженерни войски на Българската армия и 139 години от създаването им отбеляза днес, 12 септември, личният състав на 55 инженерен полк.
Честването на празника започна с тържествено събрание и продължи с финална среща от ежегодния турнир по футбол между формирования от състава на полка за преходната купа на командира на  полка.
Със заповед на командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов с предметни награди и грамоти бяха наградени военнослужещи от състава на формированието, а със своя заповед командирът на 55 инженерен полк полковник Росен Арабаджиев също награди отличили се военнослужещи и цивилни служители. 
В словото си той изказа своята признателност към личния състав за проявените всеотдайност, упоритост и отговорност в ... още
Вчера, 11 септември,  в района на военно формирование 28 610 – София, се проведе занятие с младежката секция  на клуб „Приятели на армията“ - гр. София с ръководител председателят на сдружение „Българска зора“ генерал-майор о.з. Петър Петров.  Под ръководството на капитаните  Свилен Георгиев и Нанко Райчев младежите се запознаха с основните характеристики, предназначение и общо устройство на автомат „Калашников“ и елементите за балистична защита – каска и бронежилетка. Участниците тренираха някои основни нормативи в огневата подготовка и показаха завидни резултати, както със знания, така и с умения.
За младежите това е трето занятие, като предходните две са преминали във ВА „Г.С. Раковски“ и във военно ... още
Пред Братската костницата в Скобелев парк-музей в гр. Плевен, вчера, 11.09.2017 г., се проведе тържествена церемония по повод отбелязването на 140 години от освобождението на града.
Годишнината от най-кръвопролитния Трети щурм за Плевен беше почетена с панихида в памет на загиналите воини.
Началникът на гарнизон Плевен, полковник Николай Бешев и представително подразделение от военно формирование 38220, отдадоха военни почести и поднесоха венци.
В своето слово кметът на Плевен Георг Спартански припомни събитията от кръвопролитния Трети щурм за освобождаването на Плевен. Продължилите пет месеца бойни действия за овладяването на града са едни от най-значителните в хода на Руско-турската освободителна война. Сраженията достигат своя апогей на 11 и 12 септември 1877 ... още
25 военнослужещи от състава на военно формирование 28330 – Смолян участват в голямо съвместно многонационално учение на НАТО "Рапид трайдънт-2017", което се провежда от 07 до 23 септември на тренировъчен център „Яворив”,Лвовска област.
По време на учението ще се отработват задачи за постигане на пълна оперативна съвместимост между участващите формирования и създаване на умения и навици, характерни при участие в ОПМ.
В маневрите участват военнослужещи от 14 страни - Украйна, САЩ, Канада, България, Естония, Италия, Грузия, Литва, Молдова, Норвегия, Полша, Румъния, Турция и Великобритания.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени