• Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха намерен боеприпас

  • Пореден ден военнослужещи от Сухопътните войски се борят с огнената стихия

  • Военнослужещи от Сухопътните войски отбелязаха 156 години от подвига на Хаджи Димитър и неговата чета

   
   
НОВИНИ
Модулното формирование за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия от 78 батальон за осигуряване – Горна баня, в състав от 5 военнослужещи с ръководител старши лейтенант Мартин Маргитин, беше задействано в 14,30 ч. на 12.10.2017 г. 
В гр. Брезник, на алеята на ул. „Шипка“, бе открит 85-мм бронебойно трасиращ снаряд, силно корозирал и със счупен трасьор, след което бе разузнат, извлечен и транспортиранна Учебен полигон „Сливница“. Действията на военнослужещите продължиха до 19,00 ч.
Днес, 13.10.2017 г., ще бъде извършена утилизация на снаряда.
Извлеченият снаряд вероятно е бил намерен на друга локация и впоследствие изхвърлен на алеята.
Вчера, 12.10.2017 г.,  личният състав на 29 механизиран батальон  отбеляза бележитата дата с тържествено приемане на строя от командира на формированието подполковник Митко Митев.
В поздравителното си слово командирът изказа благодарност към офицерите, сержантите, войниците и цивилните служители за труда им през годината и припомни, че „предците ни са побеждавали в битките и успявали в ежедневните си дела най-вече защото са разчитали на нашата родна ценностна система и нравствено възпитание, в основата на което стоят понятия като дълг, чест и доблест, дързост и смелост, скромност, отдаденост и себераздаване.
Бяха  прочетени поздравителни адреси от  командира на Единен център за начална подготовка - Плевен, началника на гарнизон Шумен, командира на ... още
Днес, 11 октомври 2017 година, на строевия плац във военно формирование 22220 се състоя ритуал по полагане  на военна клетва от новоназначени войници в Центъра за подготовка на специалисти в Сливен. 20 млади мъже положиха клетва за вярна служба към Родината. Гости на тържеството бяха областният управител на област Сливен Чавдар Божурски,  директорът на  Регионална служба-Военна полиция в Сливен  полковник Деян Цветков, отец Йоан - представител на Сливенската  Митрополия,  близки на  новоназначените и граждани.
Тържественият ритуал започна с  посрещане на националното знаме и приемане на строя от командира на Центъра за подготовка на специалисти полковник Любомир Вачев. В своето  приветствено слово той припомни историческата стойност и ... още
Вчера, 09.10.2017 г., военнослужещи от Сухопътните войски взеха участие в честванията, посветени на 105 години от Балканската война и Освобождението на град Симитли.
В тържествена атмосфера,  на площад „Септември” в град Симитли, бе построен почетен караул от състава на Бригадно командване - Благоевград. Командирът на формированието  полковник Красимир Кръстев прие рапорта на началника на почетния караул капитан Кристиян Карабов и поздрави военнослужещите по случай 105-ата  годишнина от освобождението на град Симитли и присъединяването му към пределите на Родината.
Честванията продължиха с ритуал по полагане на венци и цветя в знак на признателност пред паметната плоча „100 години свобода” от името на кмета на община Симитли Апостол ... още
 На  7 октомври 2017 г.  в  Центъра за подготовка на специалисти - Сливен се  проведе  среща  на  бившите  офицери и сержанти от  13-та танкова  бригада, началото на която бе поставено с изпълнения на  Военния духов оркестър на формированието. Инициатори на срещата бяха о.з. генерал-лейтенант Галимир Пехливанов и о.з. бригаден генерал Цветан Харизанов, бивши командири на бригадата. 
Значението на бригадата за съвременните Сухопътни войски беше изтъкнато в приветствие от името на о.з. генерал-лейтенант Пехливанов, в което се припомни, че  няма друго формирование с толкова дълга, непрекъсната и достойна история. Със своите постижения  тя е  пример  за изучаване  в учебниците по военна ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени