• Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха намерен боеприпас

  • Пореден ден военнослужещи от Сухопътните войски се борят с огнената стихия

  • Военнослужещи от Сухопътните войски отбелязаха 156 години от подвига на Хаджи Димитър и неговата чета

   
   
НОВИНИ
На  5 и 6 септември в цялата страна представителни подразделения от Сухопътните войски участваха в честванията на 132-ата годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия.
На 5-ти септември в град Съединение честванията започнаха от мястото, откъдето през 1885 година в нощта срещу 6 септември към Пловдив тръгва четата на Чардафон Велики.
В навечерието на големия празник в храм „Св. Атанасий” Негово Преосвещенство Знеполският епископ Арсений отслужи панихида в памет на голямоконарци, взели дейно участие в Съединението на България.
По-късно под звуците на Военния духов оркестър в литийно шествие, начело на което бе знамето на Голямоконарската чета, всички се отправиха към централния площад на града, където се състоя възстановка на ... още
30 военнослужещи от 42-ри механизиран батальон – Ямбол, с 3 единици техника, се включиха в дейностите за овладяване на последствията и ликвидиране на тлеещи огнища на терена на потушения голям пожар в землището на селата Савино и Меден Кладенец, област Ямбол, днес, 05.09.2017 г.
Формированието на батальона за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия при пожар е приведено в действие в 11.00 часа, след отправено искане от областния управител на област Ямбол и заповед на командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов. С гумени тупалки, лопати и пръскачки военнослужещите се включиха в ограничаване възможността за възобновяване на пожар, както и ликвидиране на тлеещи огнища във вътрешността на горския масив.
Действията на военнослужещите се ... още
Приключи подготовката на рота от състава на военно формирование 42 800 –  Плевен за включване в междинния резерв за участие в операцията на Европейския съюз в Босна и Херцеговина „Алтеа“. Тактико-специалното учение на ротата се проведе на военен полигон в района на гр. Плевен.
Помощник-национален командир на контингента от междинния резерв е подполковник Пламен Горанов, а командир на ротата - капитан Евгени Петров.
В периода септември 2017 г. – февруари 2018 г. ротата от състава  на Сухопътните войски застъпва в дежурство за поддържане на готовност за активиране и развръщане в зоната за сигурност в рамките на операция „Алтеа“.
Приключи подготовката на рота от състава на военно формирование 42 800 –  Плевен за ... още
Взвод от 31-ви механизиран батальон - Хасково, от състава на 2-ра механизирана бригада, участва в международното учение “AGILE SPIRIT 17”, което се провежда в периода 03 – 11.09.2017 г. в Грузия. Ръководител на взвода, който се състои от близо 30 военнослужещи, е майор Пламен Кирилов – заместник-командир на 31 мб.
На учебен полигон Орфоло военнослужещите ще проведат различни тренировъчни полеви занятия – изграждане и заемане на наблюдателни постове, изпълнение на задачи в настъпление и отбрана, провеждане на контраатака, както и организиране и провеждане на задачи по смяна на формирования по време на операция, медицинска евакуация, разузнавателни операции, прочистване на обект.
  В учението на НАТО с партньорски държави участват над 1500 ... още
Тържествено честване на 70-годишнината от създаването на Димитровград се проведе на 2 септември 2017 г. Военнослужещи от 31-ви механизиран батальон, от състава на 2 механизирана бригада, участваха в ритуал по издигане на Националния флаг на площад България в града.
На празника от създаването на „Града на младостта” присъстваха омбудсманът Мая Манолова, областният управител на Хасково Станислав Дечев, кметът на Хасково Добри Беливанов, депутати, кметове на побратимени с Димитровград общини от Сърбия, Турция, Хърватия, стотици граждани и гости.
Тържественото честване продължи с уникален светлинно-звуков 3D спектакъл и празничен концерт.
 
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени