• Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха намерен боеприпас

  • Пореден ден военнослужещи от Сухопътните войски се борят с огнената стихия

  • Военнослужещи от Сухопътните войски отбелязаха 156 години от подвига на Хаджи Димитър и неговата чета

   
   
НОВИНИ
С тридневни прояви Дeвин отбеляза 105-ата гoдишнина oт оcвoбoждeниeтo на града и региона от турско робство.  Кулминацията на тържествата бе на 08.10.2017 г. с тъpжecтвeнa проверка-зapя на централния площад, в която взеха участие военнослужещи от 101 алпийски батальон – Смолян и Представителния военен духов оркестър на ВВС. Зарята беше приета от командира на алпийците подполковник Димитър Кацаров, а командващ бе капитан Иван Атанасов.
На тържествата присъстваха кметът на град Девин Красимир Даскалов, заместник-областният управител на област Смолян Владимир Гърбелов, Директорът на дирекция „Военна полиция” бригаден генерал Борислав Сертов, много граждани и гости.  
Празникът на Девин се чества от 1996 година насам по идея на общинското ... още
Военнослужещи от Сухопътните войски взеха участие в честванията, посветени на 105 години от Освобождението на Горна Джумая и Пиринска Македония и присъединяването им към Майка България.
Кулминацията на честванията беше тържествена проверка - заря, в която участие взеха представителни роти от състава на 78 батальон за осигуряване, Представителният духов оркестър на Сухопътните войски и военнослужещи от Националната гвардейска част. Командващ на зарята бе командирът на батальона подполковник Христо Начев, а приемащ зарята - министърът на отбраната на Република България Красимир Каракачанов, който поздрави представителните подразделения с празника.
Официални гости на тържествения ритуал бяха началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев, командирът на Сухопътните ... още
 С издигане на националния флаг пред община Стара Загора започнаха тържествата по случай празника на града.
Като част от общоградските чествания с военен ритуал бяха поднесени венци на признателност пред паметника „Защитниците на Стара Загора – 19 юлий 1877 г.” и пред символичния камък за възстановяването на града от Началника на щаба на 2-ра мбр полковник Манол Манолов, заместник-кмета на града  Иванка Сотирова, областния управител  Гергана Микова. председателя на Общински съвет Таньо Брайков и Старозагорския митрополит Киприян.
Заместник-кметът госпожа Сотирова поздрави старозагорци за тяхната заслуга  градът да бъде красив, модерен и проспериращ и връчи символичния ключ на 21-вия кмет на Млада Загора - възпитаничката на СУ”Васил ... още
Днес, 5 октомври 2017 г.,  Центърът за подготовка на специалисти в Сливен отбеляза своя празник.  На 6 октомври  1950 година съгласно Указ на Народното събрание  на поделението е зачислено  бойно знаме, с което започва неговия боен път.
          Тържественото отбелязване на събитието се проведе на строевия плац на формированието с приемане на строя от подполковник Данчо Николов, заместник-командир на  Центъра за подготовка на специалисти. В своето  приветствие  той  припомни безпримерния  героизъм на  Първа и Трета армия  в бойните сражения през Балканската война и подчерта, че в „съвременните условия призванието на българските  офицери, сержанти и войници  е ... още
Полевите обучения на формированията за ядрена, химическа и биологическа защита (ЯХБЗ) от състава на Сухопътните войски ще се проведат от  2 до 13.10.2017 г.
В продължение на две седмици военнослужещите ще  усъвършенстват практическите  си навици и умения за водене на радиационно и химическо разузнаване, извършване на специална и санитарна обработка при ликвидиране на последствия в резултат на възникнали ядрени и химически опасни аварии, стихийни бедствия и пожари на територията на Република България, както и изучаването и прилагането на стандартизационните документи на НАТО в областта на ядрената, химическата, биологическата защита и екология.
          Полевите обучения на формированията ще приключат с провеждане ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени