По покана на генерал-лейтенант Йорк Фолмер, командир на Сухопътните войски на Федерална Република Германия и в изпълнение на Плана за двустранното военно сътрудничество между министерствата на отбраната на Република България и Федерална Република Германия за 2019 г. на 23 и 24 май  командирът на Сухопътните войски генерал–майор Михаил Попов бе на официално посещение във Федерална Република Германия.

            Целта на визитата бе укрепване на добрите взаимоотношения между Сухопътните войски на двете страни, както и провеждане на дискусии по въпроси, касаещи окомплектоването с личен състав, модернизацията, подготовката и съвместното участие на военнослужещи и формирования в международни учения, обучения и тренировки през следващите години.

В рамките на посещението генерал-майор Попов посети Центъра за подготовка в град Мунстер с командир бригаден генерал Олаф Роде, който изнесе брифинг за мисията, организационната структура и задачите на най-големия център за подготовка на Сухопътните войски на Бундесвера. Визитата продължи със статичен показ, на който бяха представени единици от основното въоръжение на формированията от СВ на Бундесвера - танк “LEOPARD 2”, бойни бронирани машини “PUMA” и “BOXER”, както и разузнавателна машина “DINGO”, след което бе проведена демонстрация  на тактически действия на местността.

Copyright © 2020 Сухопътни войски. Всички права запазени