• Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха намерен боеприпас

  • Пореден ден военнослужещи от Сухопътните войски се борят с огнената стихия

  • Военнослужещи от Сухопътните войски отбелязаха 156 години от подвига на Хаджи Димитър и неговата чета

   
   
НОВИНИ
    На 02.10.2017 г., в тържествена обстановка бе отбелязана 25-та годишнина от създаването на 61-ва Стрямска механизирана бригада.    
 „Днес всички ние заслужено можем да се гордеем, че сме подготвени, мотивирани и притежаваме необходимите професионални умения за справяне с поставените задачи по защита на мира и отечеството!“ - заяви командирът на бригадата бригаден генерал Пламен Йорданов. „Нека всички заедно да бъдем по-успешни в начинанията си, по-мъдри в нашите действия и решения и все по-единни в изграждането на бъдещето на 61-ва механизирана бригада.“ - каза в заключение той и пожела на всички крепко здраве, благополучие и увереност по пътя на изпълнението на войнския дълг.
Кметът на Община Карлово ... още
По разпореждане на началника на отбраната и заповед на командира на Сухопътните войски, от 21.10 ч. до 23.10 ч. снощи специализиран екип от  5 военнослужещи от състава на военно формирование 28610 – София с ръководител старши лейтенант Мартин Маргитин са разузнали, извлекли и транспортирали 2 бр. 80 мм силно корозирали снаряди, открити в района на болница Токуда” в София. Откритите невзривени боеприпаси ще бъдат унищожени, днес в светлата част на деня в безопасен район.
 
Уважаеми господин заместник-министър председател по обществения ред и сигурността и министър на отбраната,
Уважаеми господа генерали, адмирали и офицери,
Уважаеми дами и господа,
 
Благодаря за поканата и възможността да ви приветствам с участието ви в международната научна конференция под стратегически формулираната тема „Въоръжените сили 2040“.
Благодаря на организаторите от Института за перспективни изследвания за отбраната на Военна академия „Георги Стойков Раковски“, както и на АФСЕА - София, за това, че редовно инициират дискусии по ключови теми в областта на отбраната.
Такива форуми дават възможност за среща на визионери. На хора с ценни познания, с дълбочинен, съзидателен и прозиращ напред ... още
Днес, 20.09.2017г. военнослужещите и цивилните служители от батальона за ядрена,  химическа, биологическа защита и екология празнуват  39 годишнина от създаването на формированието.
В чест на празника се проведоха спортни състезания между ротите.
Личният състав бе поздравен с поздравителен адрес от командира на Сухопътните войски генерал – майор Михаил Попов и от заместник-командира на батальона – майор Наталия Иванова, която произнесе тържествено слово.
По време на церемонията бяха наградени военнослужещи за проявени отлични резултати при изпълнение на служебните си задължения.
Победителите в съревнованията, бяха отличени с купи и медали.
Празникът премина с много настроение и приятни емоции.
 
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени