Вчера, 22 май, приключи тактико-специалното учение за даване на оценка на бойните способности за изпълнение на дежурство в Силите за незабавно последващо въвеждане към „NRF-20“  „Специализирана защита-19”  с  многофункционален взвод за ЯХБЗ от 38 батальон за ЯХБЗ и Е. 
Тема на занятието бе „Действие на многофункционален взвод за ЯХБЗ в отбранителна операция в състава на многонационална рота от многонационален батальон за ЯХБЗ“.
От 20 до 22 май,  в района на военното формирование и местността „Тепсиите“, 64 военнослужещи и 27 единици специална техника от състава на 38-ми батальон за ЯХБЗ и Е отработиха и демонстрираха  знания и умения по познаване и прилагане на ръководните документи на НАТО при изпълнение на задачи по ЯХБЗ.
Командирът на взвода капитан Румен Кръстев показа способности по управление на личния състав при изпълнение на задачите, а личният състав от многофункционалния взвод  демонстрира  умения по извършване на марш, заемане и действия в район за бойно използване и водене на радиационно и химическо разузнаване, както и извършване на обеззаразяване.
Председател на комисията по оценяване от командването на Сухопътните войски бе полковник Христо Начев, който връчи сертификат „БОЕГОТОВ” на многофункционалния взвод от 38-ми батальон за ЯХБЗ и Е.

Copyright © 2019 Сухопътни войски. Всички права запазени