На 31 май на строевия плац на 61 Стрямска механизирана бригада – Карлово се проведе тържествена церемония по сдаване и приемане на длъжността „командир на 61 механизирана бригада”.

Церемонията започна с посрещане на бойното знаме. Строят бе приет от командира на бригадата бригаден генерал Пламен Йорданов, който поздрави личния състав.

Бяха прочетени укази на президента на Република България за освобождаване от длъжността „командир на 61 механизирана бригада” на бригаден генерал Пламен Йорданов, указ на президента на Република България за назначаване на бригаден генерал Деян Дешков на длъжност „командир на 61 механизирана бригада”, както и кратка биографична справка за новия командир.

В церемонията участваха командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов, комисията по сдаване/приемане на длъжността с председател началникът на щаба на Сухопътните войски бригаден генерал Николай Караиванов и членове – началници на отдели в командването на Сухопътните войски, както и личният състав на 61 механизирана бригада.

Като неизменна част от тържествения ритуал бригаден генерал Йорданов предаде, а бригаден генерал Дешков прие  бойното знаме на бригадата – чисто и неопетнено.

Досегашният командир благодари на личния състав за положените старания и усилия през годините на съвместна работа, след което пожела на всички здраве и много бъдещи успехи.

С приповдигнат дух и заразително въодушевление бригаден генерал Дешков заяви, че новата му длъжност е преди всичко отговорност и за него е чест да приеме знамето на 61 механизирана бригада. След това припомни на участниците в церемонията, че „предстоят както дни на успехи, така и на неудовлетвореност, но най-важното е да помним, че сме част от Сухопътните войски и служим на България. Затова имаме важната отговорност да съхраняваме знанията и уменията и да ги предаваме на младите“.

 

Copyright © 2022 Сухопътни войски. Всички права запазени