Днес, 31 май, на площад „Македония“ в град Благоевград, заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев, командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров, заместник-командирът на Сухопътните войски  бригаден генерал Валери Цолов, командирът на Бригадното командване полковник Красимир Кръстев и присъстваха на церемония по тържественото посрещане на  37-мия контингент на Българската армия, завърнал се от  мисията  на НАТО в Афганистан „Решителна подкрепа”.

По време на тържествения ритуал бяха наградени военнослужещи от името на министъра на отбраната, началника на отбраната, командващия на Съвместното командване на силите и командира на Сухопътните войски.

Приветствено слово към завърналите се от мисията военнослужещи произнесе заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев, който каза, че „това е един от най-успешните контингенти, напълно изпълнили задачите си. Те участваха в реална обстановка. При нея се получават ситуации, в които при всички звена са били проявени отлична подготовка, професионализъм и решителност.“

Областният управител  на област Благоевград Бисер Михайлов също поздрави военнослужещите и заяви увереността си, че придобитият опит в международната мисия ще направи военнослужещите още по-добри и уверени защитници на Отечеството.

Свещенослужителите от благоевградския православен храм „Въведение Богородично“ отслужиха благодарствена молитва и предадоха благословията на Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим, който ежедневно в своите свещенослужения е отправял молитва към Бога да закриля христолюбивото българско войнство и военнослужещите, изпълняващи задачи извън пределите на Родината.

Церемонията завърши с преминаването в тържествен марш на военнослужещите от 37-мия контингент, които бяха бурно аплодирани от своите близки, роднини, приятели, граждани и гости на Благоевград.

Copyright © 2019 Сухопътни войски. Всички права запазени