Военнослужещи от Сухопътните войски участват днес, 9 май, в различни ритуали по тържественото честване на Деня на Европа и 74 години от победата над хитлерофашизма.

В центъра на Карлово, на площад 20 юли, военнослужещи от 61-ва механизирана бригада поднесоха цветя в знак на признателност пред Паметника на свободата, след което пред гражданите и гостите на града Военният духов оркестър изнесе концертна програма.

          В 4-ти артилерийски полк – Асеновград се проведе тържество, на което присъстваха кметът на община Асеновград д-р Емил Караиванов, представители на местната и държавната власт, членове на общинската организация на Съюза на ветераните от войните, военноинвалидите, Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, граждани на Асеновград и почетен караул от полка.

Ритуалът започна*- пред Паметника на загиналите във войните за национално обединение на България от Асеновградски регион, намиращ се в казармения район на военно формирование 24490 – Асеновград,  с приемане на строя на почетния караул от заместник-командира на полка подполковник Красимир Ташев.

Бяха поднесени венци и цветя на признателност, а с едноминутно мълчание бе почетена паметта на загиналите във Втората световна война от Асеновградски регион.

            Девети май бе отбелязан и в Смолян от военнослужещите от 101 алпийски полк с почетен караул, приет от командира на формированието полковник Димитър Кацаров и поднасяне на венци пред Паметника на загиналите във войните в кв. Райково.

          Официални лица, ветерани от войните, граждани и гости на Смолян сведоха глави пред светлия подвиг на героите и почетоха паметта им  с минута мълчание и също поднесоха венци и цветя в знак на признателност.

Военнослужещите от 1 разузнавателен батальон-Свобода участваха в ритуал по издигане на националния флаг и поднасяне на цветя пред Паметника на загиналите във войните зетьовци в с. Зетьово, община Чирпан.

 

Copyright © 2019 Сухопътни войски. Всички права запазени