• Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха намерен боеприпас

  • Пореден ден военнослужещи от Сухопътните войски се борят с огнената стихия

  • Военнослужещи от Сухопътните войски отбелязаха 156 години от подвига на Хаджи Димитър и неговата чета

   
   
НОВИНИ
В Центъра за подготовка на специалисти вчера, 20.07.2017 г., завършиха тридневните изпити, с които приключи обучението на 72-ма военнослужещи от формированията на Сухопътните войски. Днес предстои да им бъдат връчени и удостоверенията с вписаните оценки.
Обучението по първи модул  „Специална военна подготовка” се проведе в Центъра за подготовка  на войници за назначаването им на сержантски длъжности и сержанти (ЦПВНСДС) с командир подполковник Иван Байрактаров и под ръководството на взводните командири на сформираните три взвода.
За възможностите и перспективите за бъдещо развитие в избраната професия, благодарение на полезните знания, придобити в ЦПС, впечатленията си споделиха четирима от тях:
Редник Петко Кърджалийски от в.ф. ... още
Заключителният етап на тактическото учение с бойни стрелби „PEACE SENTINEL 17“ се проведе в периода 17.07 – 20.07.2017г.
На УП „Корен” военнослужещите от 61-ва механизиранан бригада Карлово и придадените формирования от въоръжените сили на САЩ и Република Сърбия пристъпиха към същинското изпълнение на батальонното тактическо учение с бойни стрелби.
В продължение на повече от едно денонощие бяха създавани различни ситуации, при които се наблюдаваха решенията и действията за отреагиране на личния състав. Бойните действия продължиха и през нощта.
През последните два дни от учението, когато се проведе най-интензивната част от действията, гости на УП „Корен“ бяха командирът на Корпуса за бързо развръщане на НАТО в Солун гръцкият ... още
Годишнината от рождението на Апостола на свободата – Васил Левски бе отбелязана  с тържествени ритуали в различните гарнизони в страната, на които присъстваха представители на държавната и местната власт, на Българската православна църква, родолюбиви организации, ученици, граждани и гости.
Честванията започнаха още на 17 юли  в Асеновград пред паметника на Васил Левски с приемане строя на почетната рота от заместник-командира на 4-ти артилерийски полк подполковник Красимир Ташев, продължиха със слово на професор Пламен Митев от Софийския университет за живота и делото на Апостола и завършиха с едноминутно мълчание и химна на Република България.
На 18 юли, в деня на рождението на Васил Левски и празник на град Карлово, военнослужещите от 61 Стрямска ... още
Медиен ден на тактическото учение с бойни стрелби "PEACE SENTINEL 17" се проведе днес, 15 юли, на Учебен полигон „Корен“.
Присъстващите бяха запознати със задачите, фазите и основните елементи на учението от неговия директор полковник Деян Дешков, заместник-командир на 61-ва механизирана бригада. "PEACE SENTINEL 17" следва сценарий, описващ ескалиране на политическа криза във военен конфликт между фиктивни държави. Тренировъчните действия на участващите формирования преминават през три последователни етапа, чиято кулминация ще бъде провеждането на батальонно тактическо учение с бойна стрелба в периода 17–20 юли. Основната му цел е проверка и оценка на способностите и готовността на щаба на батальона да планира и води настъпателни и ... още
На основание отправено искане от Директора на Главна Дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” - МВР главен комисар Николай Николов в 04:00 часа днес, 14.07.2017 г., модулното формирование за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия (ФОППБ) при пожар от военно формирование 56 040, от състава на Бригадно командване-Благоевград, беше приведено в действие за потушаване на горски пожар в землището на село Стара Кресна, община Кресна, област Благоевград.
Под ръководството на командира на бригадното командване полковник Иван Иванов и командира на военно формирование 56 040 майор Кирил Спаневиков 58 военнослужещи и 5 броя техника от 06:00 часа сутринта се включиха в изпълнението на задачите по локализиране и потушаване на пожара, ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени