• Пореден ден военнослужещи от 2-ра Тунджанска механизирана бригада се борят да овладеят пожара в област Ямбол

  • Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха намерен боеприпас

  • Пореден ден военнослужещи от Сухопътните войски се борят с огнената стихия

   
   
НОВИНИ
Днес, 15.06.2017 г., бе заключителния етап на тактическото учение с бойна стрелба „Ответен удар 17“. Учението се проведе в периода 02 – 15.06.2017 г. на УП „Корен” с военнослужещи от състава на Втора механизирана бригада – Стара Загора. Брифинг пред гостите изнесе командирът на Втора механизирана бригада бригаден генерал Костадин Кузмов, който е офицер, провеждащ учението, след което последва демонстрация на способностите на участниците.
„Наблюдавахме организирани действия, което говори за добра предварителна подготовка” бе оценката за учението на заместник-началника на отбраната генерал-лейтенант Пламен Атанасов. Той продължи с впечатленията си: „Организирането на взаимодействието между различните родове войски - видяхме ... още
От 13 до 16 юни 2017 г. командирът на Сухопътните войски на Украйна генерал-лейтенант Сергей Попко е на работно посещение в Р България.
Целта на посещението е да се затвърдят добрите взаимоотношения между сухопътните войски на двете страни, както и да бъдат дискутирани въпроси, касаещи съвместното участие на военнослужещи и формирования в дейности по регионалната сигурност, в международни учения, обучения и тренировки, а също така и насоките за развитие на двустранното военно сътрудничество през следващите години.
У нас към делегацията, състояща се от четирима военнослужещи, се присъедини и полковник Леонид Кукуруза – аташе по отбраната на Украйна в Р България.
Днес, 13 юни, генерал-лейтенант Попко бе посрещнат от командира на Сухопътните войски генерал-майор ... още
От 06 до 09.06.2017 г. във войскови район - Карлово се проведе Общоармейският шампионат по футбол на малки врати за мъже, чийто домакин бе 61-ва Стрямска механизирана бригада.  В спортната надпревара взеха участие представителните отбори на Сухопътните войски, на Военновъздушните сили, на Военноморските сили, отборите на 2-ра механизирана бригада – Стара Загора, 68-ма бригада Специални сили, служба „Военна полиция”, ВА „Г. С. Раковски” – София, служба „Военна информация”, НВУ ”Васил Левски” – Велико Търново и на домакините. Уменията на футболното поле и спортният хъс определиха призовите места.
Днес, 09.06.2017 г., се проведе решителната финална среща между отборите на 2 мбр – Стара Загора и НВУ ... още
Командно-щабно учение „Инженерен щит 17” се проведе от 6 до 8 юни 2017 г. в 55-ти инженерен полк  - Белене под ръководството на командира на полка полковник Росен Арабаджиев.
Темата на учението е „Действие на инженерен батальон за осигуряване инженерна поддръжка на Сухопътния компонент в операция по отбрана на морски бряг и на широка водна преграда”. Целите са насочени към оценка на подготовката на щабовете на 55 инженерен полк и 54 инженерен батальон, усъвършенстване на оперативните способности на двата щаба по планиране, организиране и участие в провеждането на операция по отбрана на морски бряг и на широка водна преграда и управление действията на подчинените формирования.
В него участват военнослужещи от щабовете на 55-ти инженерен полк и 54 ... още
На 06 юни в ПГ „Иван Хаджигенов” в град Казанлък бе създаден клуб по интереси „Приятели на армията”. Главните сержанти на батальони от състава на 61 Стрямска механизирана бригада, район Казанлък, представиха пред учениците основните цели, структура и задачи на клуба. Те разказаха за направленията, в които ще се провеждат занятията - отбрана; действия в „специфична среда”; инженерно и медицинско осигуряване; действия при стихийни бедствия, пожар, наводнение, земетресение и промишлени аварии; родолюбиво и патриотично възпитание.
Срещата премина при голям интерес не само от страна на учениците, но и от страна на директора на училището и учителите. Средношколците  заявиха желание и готовност за дейно участие в клуба.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени