• Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха намерен боеприпас

  • Пореден ден военнослужещи от Сухопътните войски се борят с огнената стихия

  • Военнослужещи от Сухопътните войски отбелязаха 156 години от подвига на Хаджи Димитър и неговата чета

   
   
НОВИНИ
Днес 06.07.2017 г. беше открит лагерния сбор на формированията от състава на Сухопътните войски, изведени на ЗП „Шабла”. Те ще участват в тактическото учение с бойни и съвместни експериментални стрелби „Шабла 17” и свързаното с него учение „Tobruq Legacy”, планирано да се проведе в рамките на международното учение „Saber Guardian”. Със заповед на командира на Сухопътните войски генерал – майор Михаил Попов за началник на лагерния сбор е назначен полковник Тони Трифонов - началник на сектор „Подготовка на формированията за ПВО” на отдел „Подготовка на войските” в Командването на Сухопътните войски. Заповедта на началника на лагерния сбор беше прочетена пред целия личен състав.
На зенитния полигон са ... още
Днес, 5 юли 2017г. в 31-ви Механизиран батальон - Хасково, от състава на Втора механизирана бригада бяха на посещение група от 64 деца от различни училища в града. Посещението е организирано от Младежки център - Хасково и е част от летните занимания за ученици от първи до шести клас.
Старши сержант Атанас Атанасов от запозна децата с ежедневната дейност и отговорностите на военнослужещите, също така със значимостта на професията. Негови колеги им показаха различни образци въоръжение, екипировка и техника.
На 19 юни 2017 година във военно формирование 42600 - Мусачево тържествено бе отбелязан Деня на „Войските за ядрена, химическа биологическа защита и екология”.
На 19 юни през 1918 г. със заповед на Министъра на войната № 279 се разкрива първия щат за военнен химик в Българската армия. Тази дата е приета за начало на създаването на химически войски в Българската армия, а със заповед на Министъра на отбраната  през 1994 г. войските се сдобиват със свой празник – 19.06.
По случай празника командирът на военно формирование 42600 подполковник Анатолий Димитров награди военнослужещи и цивилни служители, отличили се в своята работа. За постигнати отлични резултати при изпълнение на функционалните си задължения, бяха повишени в звание военнослужещи. ... още
Днес, 19.06.2017г. личният състав на военно формирование 22280 – Корен отбеляза тържествено 55 години от създаването на Учебен полигон Корен. На 13 юни 1962 г. е денят, в който е създаден полигона.
Празничният ден започна с тържествено събрание, което се проведе във Военен клуб - Хасково. В тържественото си слово командирът на формированието подполковник Валери Антонов поздрави личния състав и изказа своята благодарност за проявените всеотдайност и професионализъм при изпълнение на отговорните задачи при осигуряване на ученията провеждани на полигона.
Личният състав бе поздравен от заместник-началника на щаба на Сухопътните войски полковник Стоян Стоянов и кмета на община Хасково Добри Беливанов.
От името на началника на отбраната генерал – ... още
Днес, 15.06.2017 г., бе заключителния етап на тактическото учение с бойна стрелба „Ответен удар 17“. Учението се проведе в периода 02 – 15.06.2017 г. на УП „Корен” с военнослужещи от състава на Втора механизирана бригада – Стара Загора. Брифинг пред гостите изнесе командирът на Втора механизирана бригада бригаден генерал Костадин Кузмов, който е офицер, провеждащ учението, след което последва демонстрация на способностите на участниците.
„Наблюдавахме организирани действия, което говори за добра предварителна подготовка” бе оценката за учението на заместник-началника на отбраната генерал-лейтенант Пламен Атанасов. Той продължи с впечатленията си: „Организирането на взаимодействието между различните родове войски - видяхме ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени