• Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха намерен боеприпас

  • Пореден ден военнослужещи от Сухопътните войски се борят с огнената стихия

  • Военнослужещи от Сухопътните войски отбелязаха 156 години от подвига на Хаджи Димитър и неговата чета

   
   
НОВИНИ
Вчера,  22.05.2017 г., на площад „20-ти юли” в град Карлово се проведе ежегодния преглед на любителското художествено творчество във военните формирования на 61 мбр под надслов: „61 Стрямска механизирана бригада и приятели”.
Своя певчески, музикален, танцов и театрален талант показаха индивидуални изпълнители и състави. В прегледа взеха участие военнослужещи от формирования на бригадата с представителни индивидуални изпълнители и хор, а концертната програма премина под въздействието на силни емоции и бурни аплодисменти от страна на публиката.
Концертът бе открит с химна на Република България в изпълнение на военния духов оркестър и смесения хор „Стрямци” на бригадата, след което продължи  с прекрасните изпълнения на малките ... още
В района на 61-ва Стрямска механизирана бригада днес, 16.05.2017 г.,  се проведе  заключителното военноприложно състезание, в което участваха  децата от петте секции на клуба от средните училища в градовете Карлово и Сопот. Турнирът бе организиран от главните сержанти на военните формирования на 61-ва мбр в район Карлово съвместно с клубния съвет под ръководството на изпълняващия длъжността главен сержант на бригадата старшина Стойчо Коларов.
Командирът на 61 Стрямска механизирана бригада бригаден генерал Пламен Йорданов откри състезанието, приветства участниците с „Добре дошли”, пожела успех на всички и достойна победа за най-добрите.
Темата на състезанието бе „Единен армейски тест” съгласно Програмата за физическа подготовка и спорт в ... още
Вчера, 11.05.2017 г., в град Брацигово се проведе тържествена проверка-заря по повод честването на 141 години  от Априлското въстание в Брациговски въстанически пункт.
Мероприятията започнаха с шествие от сградата на общината до мемориален парк „Априлци” и  ритуал по поднасяне на венци пред паметника на Васил Петлешков.
Кулминацията на честването бе тържествената проверка-заря, в която взеха участие военнослужещи от 4-ти Артилерийски полк – Асеновград и представителният духов оркестър на Военновъздушните сили.  
На честванията присъстваха представители на държавната и местната власт, на Българската православна църква, жители и гости на Брацигово, заместник-командирът на 4-ти Артилерийски полк подполковник Красимир Ташев и командирът на ... още
Военен ритуал по издигане на националното знаме по случай празника на град Ловеч бе проведен днес, 11.05.2017 г.,  пред Катедрален храм „Св. св. Кирил и Методий” в града. В него взе участие почетен караул от военно формирование 42800 – гр. Плевен.
Приемащият строя капитан Филип Асланов поздрави военнослужещите, след което лейтенант Лора Ралева издигна националния трибагреник.
На тържеството присъстваха кметът на град Ловеч Корнелия Маринова, представители на общинската власт, граждани и гости на града.
 
В Центъра за подготовка на специалисти (ЦПС)-Сливен бяха проведени комплексни занятия с деветокласници и десетокласници от СПГ по строителство и геодезия “Арх. Георги Козаров” и с девети клас от Националната художествена гимназия „Димитър Добрович". Часовете през месец май 2017 г. са по план-график за учениците от средните училища и са във връзка със задълженията на гражданите по отбраната на страната за учебната 2016/2017 г.  
Занятията се провеждат от офицери на Центъра за подготовка на специалисти и се организират от Военно окръжие –Сливен.
По време на своето обучение учениците се запознаха с част от стрелковото оръжие, което е на въоръжение в Българската армия, разгледаха музея на формированието, а също и разположената на открито ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени