• Пореден ден военнослужещи от 2-ра Тунджанска механизирана бригада се борят да овладеят пожара в област Ямбол

  • Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха намерен боеприпас

  • Пореден ден военнослужещи от Сухопътните войски се борят с огнената стихия

   
   
НОВИНИ
 
„В навечерието сме на един от най-хубавите празници – Денят на Свети Георги Победоносец... Ден, в който ние се обръщаме към историята, към славните традиции и победи на българската войска, към героизма и величието на българския войник” – започна своето обръщение изпълняващият длъжността командир на Сухопътните войски бригаден генерал Михаил Попов по време на тържественото събрание-концерт по случай 6 май, което се проведе днес, 27 април 2017 г., в командването на Сухопътните войски.
За постигнати високи резултати в служебната дейност, показани личностни и професионални качества, проявено усърдие и трудолюбие бригаден генерал Попов награди с „Обявяване на благодарност” командирите на пряко подчинените на командването на СВ и с ... още
Вчера, 25.04.2017 г., военнослужещите от модула за „Пожари” на военно формирование 28610 и служителите от Районна служба за пожарна безопасност и защита на населението - София проведоха съвместно занятие  съгласно Плана за дейността на  формированието.
По време на занятието беше показано оборудването на модула и снаряжението и техниката на служителите от РСПБЗН. Военнослужещите от модула за „Пожари“ тестваха екипировката и показаха действия с оборудването.
Командирът на военно формирование 28610 подполковник Христо Начев и заместник-началникът на РСПБЗН главен инспектор Лефтер Лефтеров обсъдиха съвместни действия  за създаване на организация и временни щабове при пожари.
Днес, 25.04.2017 г., в Центъра за подготовка на специалисти, с командир полковник Любомир Вачев, започнаха първите учебни часове за новата група обучаеми военнослужещи от Сухопътните войски по втори модул – „Специална военна подготовка” за придобиване на военноотчетна специалност и квалификация. Те бяха посрещнати, настанени и запознати с учебно-материалната база, получиха начален инструктаж за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд, извършено бе организационно-строево сглобяване, зачислено им бе оръжие.
Обучението е за командири на механизирани отделения и за командири на танкови екипажи. То ще бъде съпроводено от текущо оценяване и ще приключи на 02.06.2017 г. след полагане на изпити пред комисия.
Военнослужещите са от формирования на ... още
Вратите на формированието бяха отворени за учениците от Професионална Гимназия по дървообработване „Христо Ботев” от град Долна баня и техните ръководители от 10.00 ч. до 12.30 ч. на 20.04.2017 г.
Във връзка, с военното обучение на учениците от 9-ти и 10-ти клас на Професионалната гимназия, бе организиран показ на въоръжение, бойна техника и посещение на военния музей на формированието.
На строевия плац учениците заедно със своите ръководители наблюдаваха демонстрация на специалната бойна техника и въоръжение.
Гостите разгледаха военната експозиция в музея , която предизвика голям интерес с техниката датираща от 1952 г. и постъпилите по-съвременни установки,  машини, станции и ... още
32-ма военнослужещи и техника от състава на Сухопътните войски участват в многонационалното учение „SUMMER SHIELD XIV – 2017”. То ще се проведе до 29 април 2017 г. на полигон „Адажи” в Република Латвия с участието на военнослужещи от Латвия, Германия, САЩ, Канада, Словакия, Литва, Естония и Люксембург. Българските военнослужещи са от Командването на Сухопътните войски и военните формирования 28 880 – Белене и 42 600 – Мусачево. Техен ръководител е подполковник Георги Малинов от отдел „Подготовка на войските” в  Командването на Сухопътните войски. Участието им в учението „SUMMER SHIELD XIV – 2017” е в изпълнение на „План за съвместна българо-американска подготовка и учения в страната и чужбина за 2017 ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени