• Пореден ден военнослужещи от 2-ра Тунджанска механизирана бригада се борят да овладеят пожара в област Ямбол

  • Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха намерен боеприпас

  • Пореден ден военнослужещи от Сухопътните войски се борят с огнената стихия

   
   
НОВИНИ
От 27.03 до 02.04.2017 г. военнослужещи от противотанковия дивизион на военно формирование 24490 – Асеновград участват в провеждането на полево лагерно обучение на Учебен полигон „Корен”. Това е от най-важните мероприятия, стоящи за изпълнение пред личния състав от дивизиона.
За времето на полевото обучение акцентът бе върху провеждането на тактическите учения с бойни стрелби на две от батареите. На 28 и 29.03.2017 г. се проведе тактическото учение с бойни стрелби на 1-ва противотанкова батарея с командир капитан Любомир Попов. Военнослужещите от батареята изпълниха общо три огневи задачи - с отделение, с взвод и с батарея и получиха оценки „удовлетворил” и „отличен”.
 Ръководители на тактическото учение бяха ... още
Днес, 24.03.2017 г., на площад "Свобода" в град Смолян се проведе церемония по посрещането на военнослужещи от 101 алпийски батальон,  участвали в мисия в Афганистан. На събитието присъстваха представители на местната власт,  представителят на Сухопътните войски полковник Стойков,  командирът на 101 алпийски батальон подполковник Димитър Кацаров; представителят на Смолянската епархия отец Запрян,  много роднини на военнослужещите и гости на града.
 Военнослужещите бяха поздравени от подполковник Кацаров, който каза, че всички те достойно са защитили авторитета на Българската армия и са доказали, че в нея служат отлично подготвени офицери.
 Церемонията завърши с преминаване в тържествен марш.
       „Обещахме и ще бъдем верни към народа и Родината" - това увери в тържествено слово – отговор редник първи клас Бояна Димова по време на състоялия се ритуал по полагане на военна клетва днес, 24.03.2017 г., на строевия плац на военно формирование 52590 – Ямбол. От името на военнослужещите, положили клетвата, тя благодари за оказаното доверие да поемат отговорния профессионален път и продължи: „Разбираме, че в армейския живот има редица изпитания и предизвикателства, знаем това и  потвърждаваме пред Вас нашата решителност и чест".
В тържествена обстановка, обещания за вярност към народа и Родината  дадоха 25 новоназначени военнослужещи от военно формирование 52590 – Ямбол и 13 военнослужещи от ... още
Днес, 24.03.2017 г., във военно формирование 42600 – Мусачево се състоя тържествено полагане на военна клетва от 19 новоназначени войници.
 „Полагането на военна клетва е стара воинска традиция, която се помни цял живот. Тя е онзи миг, споменът за който остава завинаги в сърцето ни и с годините не само че не избледнява, но и ни напомня за дълга, който сме поели, целувайки бойното знаме и изричайки заветните слова „Заклех се!” - каза в приветственото си слово командирът на батальона за ЯХБЗ и Е подполковник Анатолий Димитров. И продължи с думите: Убеден съм, че  днес, изправени пред бойното знаме, добре осъзнавате отговорността, която поемате и ще бъдете верни на положената клетва и дадения обет”.
Пред своите близки, ... още
           С военен ритуал по полагане на венци пред паметника „Одринска епопея” в парк „Тракия” военнослужещите от военни формирования 24150 и 44200 от състава на 2 механизирана бригада честваха 104 години от Одринската епопея и Деня на Тракия  в град Стара Загора вчера, 23.03.2017 г.
Организатори на събитието са Община Стара Загора, Втора Тунджанска механизирана бригада, Тракийско дружество „Одринска епопея“ и Съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва.
На ритуала присъстваха Областният управител на област Стара Загора  Веска Шошева, Председателят на общински съвет Стара Загора Емил Христов, заместник-кметът на община Стара Загора Иванка Сотирова, командирът на 2-ра ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени