• Пореден ден военнослужещи от 2-ра Тунджанска механизирана бригада се борят да овладеят пожара в област Ямбол

  • Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха намерен боеприпас

  • Пореден ден военнослужещи от Сухопътните войски се борят с огнената стихия

   
   
НОВИНИ
От 06.03 до 07.04.2017 г. в Центъра за подготовка на специалисти-Сливен, с командир полковник Любомир Вачев, се провежда поредното обучение по първи модул – „Специална военна подготовка” на повече от 80 военнослужещи от формированията на Сухопътните войски. Те са разпределени в Центъра за подготовка  на войници за назначаването им на сержантски длъжности и сержанти с командир подполковник Иван Байрактаров. Командири на сформираните четири взвода са капитан Калин Иванов, капитан Димитър Зайков, офицерски кандидат Галин Георгиев и капитан Ради Радев, който е и командир на цялата рота.
Днес военнослужещите бяха посрещнати, получиха всички необходими първоначални инструктажи, беше им зачислено оръжие. 
Освен текущо оценяване в края на периода пред ... още
Днес, 06.03.2017 г., Главният сержант на Сухопътните войски старшина Любомир Ламбов и Главният сержант на Националната гвардия на щата Тенеси Майкъл Джентри, посетиха района на военно формирование 26 400-Благоевград. Съвместното посещение е в изпълнение на „Плана за двустранно сътрудничество между Националната гвардия на щата Тенеси (САЩ) и Българската армия”.
Целта на посещението е да бъдат обсъдени възможности за обучение на български сержанти и войници в центровете за обучение и подготовка на щата Тенеси и проучване на възможности за съвместни проекти.
Двамата Главни сержанти бяха посрещнати от заместник-командира на военното формирование, с когото проведоха кратка среща.
Главният сержант на военно формирование 26 400 старшина Георги Караджов ... още
Днес, 02.03.2017 г., Военният духов оркестър на Центъра за подготовка на специалисти участва в проведената в Сливен „Клетва на първокласника“, посветена на 3 март. Събитието се организира за втора поредна година по инициатива на Основно училище „Д-р Иван Селимински“ и Регионалното управление на образованието /РУО/ – Сливен.
Военният духов оркестър съпроводи шествието на първокласниците, гостите и родителите, което  тръгна от Градската градина, премина по бул. „Цар Освободител“ и стигна до  площад „Хаджи Димитър“. Тук, пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци, от 12.00 часа се състоя вълнуващият ритуал  „Клетва на първокласника“. Малките ученици поднесоха цветя и се врекоха да пазят в ... още
Честванията по повод Националния празник ще започнат на 2-ри март в гр. Хисаря с участието на Военния духов оркестър на 61-ва механизирана бригада в празничен концерт в града. С ритуал по поднасяне на венци и издигане на националния флаг на Република България в гр. Първомай ще отбележат 2-ри март от 17,30 ч. военнослужещите от в.ф.24490 – Асеновград, а в 18,30 ч. пред паметника „Загинали за родината” на площад „Македония” в гр. Петрич военнослужещите от в.ф. 26400 – Благоевград ще почетат паметта на загиналите за свободата на България.
С тържествени проверки (зари) празникът ще бъде честван на 3-ти март от 19,00 часа на площада в гр. Ст. Загора от представителни подразделения от гарнизона, а от 18.30 часа на площад „Централен” в ... още
Служебният министър на отбраната Стефан Янев и изпълняващият длъжността началник на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов ще присъстват на изпращането на 33-ия български военен контингент за участие в международната мисия на НАТО в Афганистан „Решителна подкрепа”. Официалната церемония ще се проведе утре, 28 февруари 2017 г., в град Казанлък.
Основната част от 33-ия български военен контингент е от състава на 61-ва Стрямска механизирана бригада.
Контингентът е в състав от до 110 военнослужещи, от които 8 жени. Той включва национален елемент, група за охрана, екип от съветници, щабни офицери в щаба на мисията на НАТО. Национален командир на контингента е полковник Христо Атанасов, държавен експерт в Инспектората на Министерство на отбраната. Участвал е в международна ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени