• Пореден ден военнослужещи от 2-ра Тунджанска механизирана бригада се борят да овладеят пожара в област Ямбол

  • Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха намерен боеприпас

  • Пореден ден военнослужещи от Сухопътните войски се борят с огнената стихия

   
   
НОВИНИ
Днес, 13.02.2017 г., в изпълнение на заповед на командира на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев и по молба на областния управител на Област Плевен Ралица Добрева, група военнослужещи от състава на военно формирование 28880 – Белене, с командир полковник Росен Арабаджиев, започнаха дейности по възстановяване на функционирането на мостово съоръжение на р. Искър, в землището на с. Искър, Общ. Гулянци и преодоляване на реална опасност от нанасяне на щети върху съществуващ мост между селата Гиген и Байкал.
    Изпълнението на задачата е възложено на военнослужещи от формированието за овладяване и и/или преодоляване на последствията от бедствия за ликвидиране на последствия при наводнение от състава на военно формирование 28880. Старши ръководител на ... още
На 12.02.2017 г. военнослужещи от личния състав на военно формирование 26 400-Благоевград взеха участие в ритуал по полагане на цветя по случай 139 години от първото освобождение на Горна Джумая (днес Благоевград) от османско владичество. Церемонията се състоя в двора на благоевградския храм „Въведение Богородично” пред паметника на майор Иван Павлович Орлински.
Цветя в знак на признателност от името на личния състав на военно формирование 26 400-Благоевград положи заместник-командирът по логистичното осигуряване майор Пламен Пацов. В празничния за благоевградчани ден, честването беше уважено от представители на общинска и областна администрация, Българска православна църква, признателни и родолюбиви граждани.
 
 
От 06 до 10.02.2017 г. в 55-ти инженерен полк, с командир полковник Росен Арабаджиев, се проведе обучение за работа с „Роботизирана система 510 PACKBOT”, доставена по програма FMF.
Обучението бе проведено от американски инструктори William Duran и Jordan Ott, представители на фирма „Endеavor Robotics” и в него взеха участие специалисти по обезвреждане на невзривени бойни припаси от състава на 55-ти инженерен полк и 61-ва механизирана бригада.
По време на обучението военнослужещите преминаха теоретични и практически занятия за запознаване с роботизираната система /PACKBOT/.
 В хода на теоретичните занятия обучаемите се запознаха с основните компоненти на системата, начина за работа с нея и различните режими на работа на ... още
По искане на областния управител на град Смолян г-н Недялко Славов до и.д. началника на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов  за оказване на съдействие при  възникнала аварийна ситуация на хвостохранилището на Ерма река в град Златоград и по заповед на Командира на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев бе активирана група в състав: командира на 101-ви алпийски батальон подполковник Димитър Кацаров, заместник-командира на 101 алпийски баталоьон и още 2-ма офицери от инженерния батальон в град Пловдив към 55 инженерен полк - Белене.  
На 10.02, в продължение на повече от четири часа,  военнослужещите извършваха  инженерно разузнаване на хвостохранилището и необходимостта от  взривяване на образувалия се лед, създал аварийната ситуация, която би ... още
         Днес, 09.02.2017 г., във 2-ра механизирана бригада беше представен подполковник Брандън Пресли - Сухопътно аташе на САЩ в Република България. На срещата присъства и полковник Джеймс Суорц.
         Командирът на 2-ра механизирана бригада бригаден генерал Костадин Кузмов изнесе брифинг, с който запозна гостите с историята, мисията и задачите, структурата и подготовката на бригадата.
         Аташетата посетиха и 38 механизиран батальон от състава на               2 механизирана бригада, където се запознаха с образци техника, с които е окомплектован ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени