• Пореден ден военнослужещи от 2-ра Тунджанска механизирана бригада се борят да овладеят пожара в област Ямбол

  • Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха намерен боеприпас

  • Пореден ден военнослужещи от Сухопътните войски се борят с огнената стихия

   
   
НОВИНИ
На строевия плац на военно формирование 22160-Плевен днес, 24.02.2017 г., се проведе тържествен ритуал по връчване на удостоверенията на първия модул новоназначени войници.  
В продължение на шест седмици от 20.01 до 24.02.2017 г. в Центъра бе проведен курс за начална военна подготовка на 23 новоназначени войника от военни формирования 54990 – гр. Враца, 28880 – гр. Белене и 32990 – гр. Пловдив. На проведените изпити за приключване на курса бяха постигнати удовлетворителни и отлични резултати.
В словото си командирът на формированието полковник Николай  Бешев  изрази увереност, че новоназначените войници ще се впишат достойно в новите си колективи и със своите действия ще допринесат за издигане престижа на военната служба и авторитета на ... още
Днес, 24.02.2017 г., в Центъра за подготовка на спeциалисти с командир полковник Любомир Вачев, приключи двуседмичен войскови стаж на деветима  курсант-сержанти от Националния военен университет „Васил Левски”.
Те бяха назначени на длъжности-дубльори като командири на взводове и началници на отделения и активно привлечени в учебния процес, както и в цялостната ежедневна дейност на военното формирование.
Курсант-сержантите са ІІІ курс с военна специалност „Танкова и автомобилна техника” и гражданска специалност „Управление на ресурси и технологии”. 
Всички са категорични, че войсковият стаж е изключително полезен за тях, защото на практика те могат да видят това, което е част от войсковото ежедневие, да усвоят нови и полезни ... още
Служебният министър на отбраната Стефан Янев проведе срещи днес, 21 февруари, с военнослужещи от 3-та авиобаза в Граф Игнатиево и 61-ва механизирана бригада в Карлово. С това постави началото на срещи с личния състав на Българската армия за запознаване с актуалните проблеми на войските.
Недостигът на изправни двигатели, агрегати и резервни части за изтребителите МиГ-29 бяха акцент в разговора на министър Стефан Янев с командването на авиобазата. Той обеща съдействие за ускоряване на доставките по вече сключените договори. Командирът на авиобазата бригаден генерал Иван Лалов информира служебния министър и за други наболели проблеми, като недостигът на войнишки състав, остарелия автопарк, пропуски в нормативната база, свързана с осигуряване на служебни квартири и изплащане на ... още
Поредното занятие на учениците от клуб „Приятели на армията” към военно формирование 24620 – Свобода се проведе вчера, 20.02.2017 г., във Военен клуб – Чирпан. Ръководителят на занятието старши лейтенант Веселин Желязков представи на учениците темата за разглобяване и сглобяване на снайперова винтовка ”Драгунов”, начините и правилата за стрелба, както и маскировъчен костюм. Децата бяха силно впечатлени от оръжието, имаха възможност да упражнят неговото разглобяване и сглобяване,  задаваха много въпроси и заявиха, че с нетърпение очакват следващата среща.
 
От 17 до 19 февруари 2017 г. военнослужещи от Сухопътните войски се поклониха пред паметта и делото на великия син на България - Апостола на свободата Васил Левски. В различни гарнизони на страната бяха проведени възпоменателни церемонии и ритуали по повод 144 години от неговата гибел. На тържествата присъстваха представители на държавната и местната власт, командири на гарнизони и военни формирования, на държавни институции, политически, просветни и обществени организации.
С военен ритуал на 18 февруари на площад „Васил Левски” в родния град на Апостола - Карлово започна възпоменателната церемония по повод годишнината от неговата гибел. Служебният премиер Огнян Герджиков прие строя на представителната рота на 61-ва Стрямска механизирана бригада ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени