• Пореден ден военнослужещи от 2-ра Тунджанска механизирана бригада се борят да овладеят пожара в област Ямбол

  • Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха намерен боеприпас

  • Пореден ден военнослужещи от Сухопътните войски се борят с огнената стихия

   
   
НОВИНИ
С тържествени чествания военнослужещите от гарнизоните Сливен, Асеновград, Хасково, Ямбол и Пловдив отбелязаха 139-годишнината от освобождението от османско иго.
На 17 януари 2017 г., военнослужещи от в.ф. 22220, заедно с жители и гости на града, на площад „17-ти януари“ в Сливен, отдадоха своята почит към героите, дали живота си за свободата на България.
В словото си кметът Стефан Радев акцентира: „На това място през 1878 година възторжени сливенци, сред които любимият поет Добри Чинтулов, посрещат тържествено руските освободителни войски и вдишват първите глътки свободен въздух...”.
Свещеници от църквата „Св. Никола“ отслужиха заупокойна молитва в памет на загиналите и благодарствен молебен за освобождението на Сливен. Бяха ... още
Днес, 18.01.2017 г., група военнослужещи от състава на военно формирование 28880 – Белене за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия за действие при зимни условия,  се включиха в разчистване на падналия обилен сняг на територията на Община Белене.
  С тежка верижна техника военнослужещите, под ръководството на лейтенант Александър Цветков, оказват помощ в разчистването на участък от пътя между селата Стежерово и Петокладенци.
Днес, 16 януари 2017 г., военнослужещи и военният духов оркестър на 61-ва Стрямска механизирана бригада - Карлово взеха участие в тържественото честване на 139-ата годишнина от избора на Първия градски съвет в Карлово.
Ритуалът започна в 10.00 часа с празничен водосвет в храм “Свети Николай” – мястото, където на 16 януари 1878 година, само няколко дни след Освобождението на китното подбалканско градче Карлово, сред 35 души Васил Караиванов е избран с тайно гласуване за председател на Първия изборен градски съвет. Направена бе кратка историческа ретроспекция на събитията, станали в църквата по повод избора на първия Градски съвет от представител на историческия музей в Карлово и бяха положени цветя на признателност към будната съвест и достойната гражданска ... още
Едно от важните мероприятия за 61-ва Стрямска механизирана бригада „Анализ на резултатите от подготовката на командирите, щабовете и формированията през 2016 г.”, се проведе днес, 13 януари, от 10.00 ч. във Военния клуб в града, на който присъства заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден генерал Михаил Попов.
В своето експозе полковник Деян Дешков – началник на щаба на 61 мбр, представи задачите и мероприятията по трите мисии на БА, които стояха за решаване през изтеклата година и отбеляза, че всички те са изпълнени по достоен начин. Той се спря подробно на всички направления, по които бе работено през изминалата учебна година, като посочи положителните и отрицателните страни в подготовката.
Подполковник Мирослав Костадинов – ... още
Днес, 13.01.2017 г., приключи специализираната ски подготовка на 1-ва алпийска рота от 101 алпийски батальон, в която взеха участие 34 военнослужещи. Занятията се проведоха в продължение на 5 дни на курортен комплекс Пампорово при изключително тежки зимни условия, ниска температура и голяма снежна покривка.
Военнослужещите бяха разделени на групи в зависимост от техните умения по ски подготовка.
На крайния етап от подготовката, на който се отчете нивото на всеки един военнослужещ, присъства командирът на батальона подполковник Димитър Кацаров, който изрази своето удовлетворение от постигнатите резултати през тези 5 дни.
През следващите две седмици предстои специализирана ски подготовка на 2-ра и 3-та алпийски роти.
 
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени