• Пореден ден военнослужещи от 2-ра Тунджанска механизирана бригада се борят да овладеят пожара в област Ямбол

  • Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха намерен боеприпас

  • Пореден ден военнослужещи от Сухопътните войски се борят с огнената стихия

   
   
НОВИНИ
От 12 до 21 декември 2016 година на учебен полигон „Ново село” се провежда съвместната подготовка PLATINUM LION17-1 с участието на  военнослужещи от 61-ва механизирана бригада, курсанти от НВУ„Васил Левски”-Велико Търново, танков взвод от военно формирование 22220-Сливен, както и представители от Американската морска пехота, Албанската, Сръбската, Румънската, Молдoвската и Украинската армии.
На 12.12.2016 г.  се проведе официалната церемония по откриването. Участниците бяха разпределени в три коалиционни роти:
- Първа коалиционна рота в състав взвод „Голф” от Американската морска пехота, курсанти от НВУ „Васил Левски” и взводове от Албанските  и ... още
Вчера, 14.12.2016 г., на огневи комплекс „Батмиш”, военнослужещи във военно формирование 22220 – Сливен проведоха стрелби, които са част от изпитите за приключване на учебната година. Старши ръководител на стрелбите бе началникът на щаба подполковник Пламен Белчев.
Добри резултати постигнаха военнослужещите в щабната рота, в КИВ и музикантите от Военния духов оркестър. Те изпълниха първо упражнение от учебните стрелби за родовете и специалните войски.
Отлични резултати постигнаха офицерите от щаба, които изпълниха първо упражнение от контролните стрелби с пистолет „Макаров”. С най-точен мерник се откроиха капитан Митрофанов, капитан Костов, майор Стойков и капитан Симеонов.
В мразовития ден всички те бяха поздравени от командира на в.ф. ... още
Съгласно плана за дейността на 101 алпийски батальон за 2016 г. за времето от 13.12. до 16.12.2016 г. се провеждат изпити за завършване на етапа от подготовката през 2016 годината. Едни от по-важните изпити са по алпийска подготовка, огнева подготовка, тактико-специална подготовка и тактическа подготовка. Изпита по тактическа подготовка се провежда на полигона като се използват и имитационни средства за да се достигне максимално близка бойна обстановка.
Разширено оперативно съвещание на командира на СВ за утвърждаване на годишните планове на формированията се състоя днес, 08.12.2016 г. в сградата на „Тотлебен” 34.
На него присъстваха ръководството на Сухопътните войски, началниците на отдели и самостоятелни сектори в Командването на СВ, както и командирите на военни формирования от войските.
Целта на съвещанието е да се представят основните мероприятия по подготовката през 2017 г., както и да се направят изводи от съвместните действия с органите на МВР по охраната на държавната граница.
Днес, 05.12.2016 г.,  ученици от клуб „Приятели на армията” към военно формирование 24620 – Свобода  проведоха поредното  си  занятие във Военен клуб – Чирпан. Ръководителят на занятието старши лейтенант Веселин Желязков запозна учениците с предназначението, бойните свойства и главните части на обикновен пистолет „Макаров”. Децата слушаха и наблюдаваха с любопитство, а след теоретичната част всеки от тях имаше възможност да се упражни в разглобяване и сглобяване на пистолета. В края на занятието по тяхно предложение се проведе състезание по групи - кой ще се справи най-бързо.
 
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени