• Пореден ден военнослужещи от 2-ра Тунджанска механизирана бригада се борят да овладеят пожара в област Ямбол

  • Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха намерен боеприпас

  • Пореден ден военнослужещи от Сухопътните войски се борят с огнената стихия

   
   
НОВИНИ
            Командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада бригаден генерал Груди Ангелов участва в сформирания кризисен щаб за търсенето на изчезналия турист в Калоферския балкан под ръководството на началника на отбраната генерал Константин Попов.
В сряда столичанинът Мирослав Късовски тръгнал от хижа „Тъжа” да покорява връх Ботев при лошо време. 34-годишният мъж бил с колело, леко облечен. Последно се е чул с майка си, от тогава следите му се губят. До момента в  спасителната акция участват спасители от Калофер и Троян, както и доброволци, приятели на Мирослав. Поради необходимост от съдействие на армията, министърът на отбраната Николай Ненчев разпореди в дейностите по издирването да се включат до 300 ... още
На 28.10.2016 г., военнослужещи от военно формирование 26 400- Благоевград и Представителният духов оркестър на Сухопътните войски взеха участие в тържествата, посветени на 104 години от Освобождението на град Петрич.
Началникът на почетния караул капитан Николай Щурков рапортува на заместник-командира на Сухопътните войски бригаден генерал Михаил Попов, който поздрави военнослужещите по случай годишнината от Освобождението на град Петрич.
Венци и цветя в знак на признателност бяха положени пред паметника на капитан Никола Парапанов от името на председателя на Народното събрание, от командира на Сухопътните войски, командира на военно формирование 26400, Негово Високопреосвещенство Неврокопски Митрополит Серафим, представители на местната власт, културни институции, ... още
Днес, 28.10.2016 г., във военно формирование 22160 – гр. Плевен се проведе ритуал по полагане на военна клетва от български граждани без военна подготовка.
От 10 до 28.10.2016г. бе организиран и проведен курс по начална военна подготовка съгласно утвърдена програма с преминаване на основните войскови дисциплини – тактическа, огнева, строева  и физическа подготовка. Обучението завърши с полагане на изпити по основните дисциплини, като на успешно завършилите курсисти е издадено удостоверение за завършване на подготовката.
Основната мотивация за участието на момчетата и момичетата в тази военна подготовка е интересът към военното дело. Общо 64 души положиха военна клетва, като от тях има хора с висше и средно ... още
     В района на стадион „Севтополис” – Казанлък вчера, 27 октомври 2016 г., се проведе съвместно учение между формированието по противодействие на тероризма от състава на 61 мбр във войскови район Казанлък и формирование на МВР. Учението се организира в съответствие със Закона за борба с тероризма и на основание разработените планове за противодействие на тероризма.
     Темата на учението бе овладяване на криза вследствие на терористичен акт. Целта е съгласуване с МВР на изпълнението на съвместни задачи по противодействие на тероризма, както и организиране на взаимовръзка при осъществяване на непрекъснато и устойчиво командване, управление и координация на всички нива.
     Участници в занятието ... още
С военни почести и ритуал по издигане на националното знаме на Република България, знамето на Сливен и знамето на Европейската общност започна вчера, 26.10.2016 г., на площад „Хаджи Димитър”, официалното честването на празника на града – Димитровден.
Строят беше приет от командира на военно формирование 22220 полковник Любомир Вачев. Приветствие поднесе кметът на община Сливен Стефан Радев, който пожела на сливенци здраве, късмет, успехи и допълни: „Бъдете все така предприемчиви, упорити и трудолюбиви. И нека Свети Димитър, покровителят на Сливен, ни закриля по пътя ни!”
В знак на признателност към достойните предшественици пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци бяха поднесени венци и цветя от институции, политически партии и ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени