• Пореден ден военнослужещи от 2-ра Тунджанска механизирана бригада се борят да овладеят пожара в област Ямбол

  • Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха намерен боеприпас

  • Пореден ден военнослужещи от Сухопътните войски се борят с огнената стихия

   
   
НОВИНИ
Тържествено събрание-концерт по повод празника на Сухопътните войски - 19 ноември се проведе днес, 17.11.2016 г., във Военна академия „Г.С.Раковски”.
„Родени в битки и калени на фронтовете на Балканските, Първата и Втората световни войни и до днес Сухопътните войски непрекъснато се променят, развиват и усъвършенстват. Влагаме всичките си усилия, за да бъдат те гъвкав и ефективен вид въоръжени сили, който е в състояние да изпълнява задачи в интерес на националната и колективната сигурност.” – каза в приветствието си командирът на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев.
От името на Президента на Република България и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили военнослужещите и цивилните служители от Сухопътните войски бяха поздравени от ... още
По повод на тържественото честване на 131-ата годишнина от Сръбско-българската война и Празника на Сухопътните войски – 19 ноември, днес 16.11.2016 г., Ръководството на Сухопътните войски проведе традиционна среща с генерали от резерва, които са били в Ръководството на Сухопътните войски през годините. „Възползвам се от повода да изразя моето уважение и респект към всички вас – затова, че отдадохте най-хубавите години от своята служба, своите мечти и надежди за едни силни и модерни Сухопътни войски, за една по-надеждна Българска армия...”, каза в своето слово генерал-майор Андрей Боцев.
От името на присъстващите приветствие произнесе генерал-лейтенант Люцкан Люцканов - командващ на Сухопътните войски в периода 01.08.1991 г. – 12.05.1993 ... още
На 12.11.2016 г. за 5-ти пореден път бе проведена фолклориада под наслов "На хорото в сърцето на Родопите", която се организира под патронажа на 101-ви алпийски батальон и Военен клуб-Смолян .
Фолклориадата бе посветена на 19 ноември – Празника на Сухопътните войски, който е пряко свързан със Съединението на България от 1885 година.
Участие взеха над 23 състава с около 500 човека от Стара Загора, Чирпан, Рудозем, Мадан, Пловдив, Смолян, Асеновград, Харманли, Гоце Делчев, с. Павелско, с. Чепинци, с. Борино, с. Огняново - общ. Гърмен и др. Фолклориадата се състоя в три кръга - в първия кръг се изигра танц от областта, от която са участниците, втория по регламент бе хореографско решение върху едно хоро или хоро от друга фолклорна област и  в третия кръг ... още
 
На 11.11.2016 г., православната ни църква почита Св. Мина - известен чудотворец, покровител на сираците и бездомните, на всички народни лечители, знахари, воини, както и на хората, поели на дълъг път. Св. Мина закриля и жените, затова на този ден те се молят пред иконата на светеца за здраве на децата си, за радост и благополучие на дома. 
Този ден е и патронния празник на православния параклис „Свети Мина” на 61 мбр. По този повод от 12.00 часа в района на 61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово бе отслужен тържествен молебен за здраве, благоденствие и успех, както и за отбелязване на 3 години от създаването на параклиса. Молебенът отслужи Негово Високоблагоговейнство отец Марко – архиерейски наместник на Карловска духовна ... още
Днес, 10.11.2016 г., на посещение във 2-ра механизирана бригада бе началникът на отбраната генерал Константин Попов, който бе посрещнат от почетен караул.
Бригаден генерал Костадин Кузмов - командир на 2 механизирана бригада, изнесе брифинг, на който запозна генерал Попов с дислокацията, структурата, задачите на бригадата по трите мисии на Въоръжените сили , както и с подготовката през 2016 година.
Началникът на отбраната се срещна с офицерите от състава на 2 механизирана бригада от гарнизон Стара Загора и ги запозна със своите приоритети – личен състав, интеграция и модернизация.
Той благодари за отлично изпълняваните задължения от военнослужещите от бригадата, които участват в съвместната стратегическа дейност с органите на МВР по охрана на българо-турската ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени