• Пореден ден военнослужещи от 2-ра Тунджанска механизирана бригада се борят да овладеят пожара в област Ямбол

  • Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха намерен боеприпас

  • Пореден ден военнослужещи от Сухопътните войски се борят с огнената стихия

   
   
НОВИНИ
Днес, на 6 януари 2016 г., представителни подразделения от Сухопътните войски участваха в ритуали по повод освещаване на бойните  знамена.
Водосветът на бойните знамена на формированията от 2 механизирана бригада 44200 – Стара Загора и 24620 – Свобода започна в 12.00 ч. пред комплекс „Езерото”. Водосвета беше извършен от Старозагорския митрополит Киприян.
В Карлово започна с празнична Света литургия в храм “Св. Николай”. По традиция бяха осветени бойните знамена на 61-ва Стрямска механизирана бригада и на военно-патриотичните организации. Празничният водосвет за здраве отслужи ставрофорен иконом отец Йордан и свещеници от Карловската духовна околия.
 Бригаден генерал Пламен Йорданов - командир на 61-ва Стрямска механизирана ... още
Днес, на 6 януари 2016 г., представителни подразделения от Сухопътните войски участваха в ритуали по повод отбелязването на 169-ата годишнина от рождението на Христо Ботев.
Годишнината от рождението на великия български революционер, поет и публицист бе тържествено отбелязана в родния му град Калофер с участието на военнослужещи и военния духов оркестър на 61 мбр. Командирът на бригадата бригаден генерал Пламен Йорданов присъства на тържествения митинг-поклонение, който започна от двора на НМ “Христо Ботев”. Цветя бяха поднесени пред паметниците на родителите на гениалния поет – Иванка Ботева и даскал Ботьо Петков. Официалната церемония се проведе пред Мемориален комплекс „Христо Ботев”, където слово произнесе Георги Пилев заместник-областен управител ... още
Утре, на 6 януари 2016 г., представителни подразделения от Сухопътните войски ще участват в ритуали по повод освещаване на бойните  знамена и отбелязването на 169-ата годишнина от рождението на Христо Ботев.
На 6-ти януари, по стародавна традиция, ще се освещават военните части и бойните знамена на Българската армия. Вече 24 години Богоявление е неизменна част от празниците в нашата страна и подчертава неразривната връзка между общество, армия и църква.
Представителни подразделения от Сухопътните войски в гарнизоните Стара Загора, Карлово, Пловдив, Шумен, Асеновград, Белене, Хасково, Плевен, Гоце Делчев, Сливен, Ямбол, Благоевград, Русе, Враца и Мусачево ще участват в Богоявленския водосвет на бойните знамена, флаговете и знамената-светини на Българската ... още
Днес, започна ски курс с инструктури от Българската федерация по ски и военнослужещи от 101 алпийски батальон в КК Пампорово. Курсът ще бъде проведен за времето от 03.01.2017 г. до 07.01.2017 г. включително.
В курса ще вземат участие 54 военнослужещи, които ще повишат своите умения по ски подготовка и 6 инструктури.
На 06.01.2017 г. военнослужещи от 101 алпийски батальон ще вземат участие Богоявленски водосвет и провеждането на почетен караул.
В 3.00 часа тази нощ модулна група от състава на военно формирование 22220 - Сливен начело с командира на формированието полковник Любомир Вачев се притекоха на помощ на хванатите в зимния капан на магистрала Тракия. 20 военнослужещи с 6 машини са на пътя между Карнобат и Айтос.
До момента са изтеглили и освободили от зимния капан тежкотоварен автомобил, закъсал в преспите, автобус, пълен с хора, които вече пътуват  по пътя си, а в ранните часове на нощта са транспортирали майка с 6-месечно бебе на ръце до най - близкото село - Венец, където да пренощуват.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени