• Пореден ден военнослужещи от 2-ра Тунджанска механизирана бригада се борят да овладеят пожара в област Ямбол

  • Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха намерен боеприпас

  • Пореден ден военнослужещи от Сухопътните войски се борят с огнената стихия

   
   
НОВИНИ
Днес, 09 януари, по искане на областния управител на област Шумен и със заповед на командира на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев в 13.40 часа е активирано формирование за действие при зимни условия от гарнизон Шумен. Формированието е в състав от девет военнослужещи под ръководството на подполковник Митко Митев – командир на в.ф. 54060 – Шумен с три единици техника. БАТ 2, Зил-131 и високопроходим лек автомобил.
На военнослужещите и поставена задача да пробият затрупания от преспи път в направление Шумен- кв. Мътница – с. Царев брод.
Целта е да се осигури снабдяването на населените места с продукти от първа необходимост и влизането на ремонтните екипи на „Енерго-Про” за отстраняване на авария в трафопост, заради който повече от 20 ... още
Вчера, 8-ми януари 2017 г., 61-ва Стрямска механизирана бригада, съвместно с Община Карлово, участва в честването на 139-ата годишнина от Освобождението на града. В мероприятието участие взеха Военният духов оркестър и почетен караул от състава на бригадата.
Отбелязването на годишнината започна пред Пулевата къща, в която се е намирал щабът на руската армия и е отсядал генерал Карцов. Слово за героизма на руските воини и българската войска, дали живота си за освобождението на града, произнесе  директорът на историческия музей Мария Деянова. Честването на годишнината продължи с поднасяне на цветя на паметната плоча на Пулевата къща от кмета на община Карлово д-р Емил Кабаиванов, командира на 61-ва Стрямска механизирана бригада бригаден генерал Пламен Йорданов, ... още
Два екипа от състава на военно формирование 32420 - Русе, от състава на Сухопътни войски са активирани и двес – 08 януари, за да окажат съдействие за възстановяване на електроподаването на бедстващи населени места в Русенско. След като вчера проправиха пътя на техниците и съдействаха за възстановяване на елекроподаването  в направленията – Русе – Иваново – Мечка и Русе – Кубрат – Тетово, днес екипите от формированието на майор Павлин Илиев се борят с преспите по пътя Русе – Силистра.
Военнослужещи от Сухопътните войски продължават да се борят с природата в Русенско. Изкаран е трети екип, тъй като пътят в посока Тетово е абсолютно непроходим. Военнослужещите полагат всички усилия, за да може да пуснато електричеството на бедстващите в региона.
Два екипа от състава на военно формирование 32420 - Русе, от състава на Сухопътни войски са активирани рано тази сутрин, за да окажат съдействие за възстановяване на електроподаването на бедстващи населени места в Русенско. Екипите, ръководени от командира на формированието майор Павлин Илиев проправят пътя на техниците в две направления – Русе – Иваново – Мечка и Русе – Кубрат – Тетово.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени