• Пореден ден военнослужещи от 2-ра Тунджанска механизирана бригада се борят да овладеят пожара в област Ямбол

  • Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха намерен боеприпас

  • Пореден ден военнослужещи от Сухопътните войски се борят с огнената стихия

   
   
НОВИНИ
Тази сутрин около 7,20 ч. на път за работа трима военнослужещи от военно формирование 52740 Хасково от състава на Втора механизирана бригада са оказали съдействие при станала катастрофа. Младши сержант Христо Кюркчиев и редниците Даниел Господинов и  Ангел Тончев са пътували от Димитровград за Хасково, когато са видели автомобил Мерцедес обърнат по таван. Те веднага са спрели и подали сигнал на спешен телефон 112, след което до пристигането на КАТ и Спешна помощ са помогнали на шофьора да излезе от колата и са му оказали първа помощ. За щастие мъжът не е сериозно пострадал. С цел предотвратяване възникването на пожар един от военнослужещите е влязъл във все още работещият автомобил, за да изгаси двигателя.
Военнослужещите са съдействали и за безпроблемното преминаване на ... още
Приключиха срещите в област Кюстендил на две тактически групи от „Рота за гражданско-военно сътрудничесто” от военно формирование 28610-София с местната администрация. Целта бе да се изготви оценка на критичната инфраструктура, да се обсъди риска от бедствия, да се подобри координацията между отделните структури, да се разпределят и прецизират отговорностите на всички заинтересовани страни съобразно с техните компетенции, както и да се повиши активността им на национално, регионално и местно ниво.
На проведените срещи с част от местната администрация бяха обсъдени въпроси за пътна инфраструктура, жп инфраструктура, водоснабдяване, електроснабдяване, бежански поток, демографски срив, етнически състав.
На всяка една от проведените срещи бяха изказани благодарности ... още
Завърши участието на 30 военнослужещи от 101 алпийски батальон в подготовката и провеждането на световната купа по сноуборд в Банско. При изключително тежки климатични условия и заледени писти военнослужещите повишиха своята ски подготовка и получиха отлични оценки на делегатите на FIS на състезанието, които оцениха качеството на пистата като най-доброто от всички състезания по сноуборд, проведени до момента.
По време на състезанието смолянските алпийци изпълняваха задачи по трасето и за първи път отговаряха за поддръжката на пистата по време на състезанието, както и за състоянието на слоумните врати. След състезанието командирът на 101 алпийски батальон подполковник Димитър Кацаров получи отлични оценки и благодарности от ръководството на Българската федерация по ски в лицето на ... още
С тези думи започна  официалното представяне на двете книги  „Каймакъ-Чаланъ” и „Епопеята на Добруджа” на Красимир Узунов,  президент на Информационна агенция и Радио верига „Фокус” днес, 02.01.2017 г., в сградата на бул. „Тотлебен” № 34.  Събитието се осъществи по покана на командира на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев. Присъстваха командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров, както и военнослужещи от СКС и СВ.
Двете книги са посветени на героизма и безсмъртието на българските герои, участвали в Първата световна война (1914-1918) и в битката, водена през септември-октомври 1916 г. на връх Каймак-Чалан.
Досега, за малко-повече от година, книгата ... още
На днешния ден, 02 февруари 1960 година, преди 57 години, село Елин Пелин е обявено за град с Указ №38 на Народното събрание.
Продължавайки добрите традиции, батальонът за „Ядрена, химическа, биологическа защита и екология”, съвместно с представителите на местната власт и представители на бизнеса, тържествено отбелязаха днес датата 2 февруари, свързана с историята на града.
На церемонията кметът на община Елин Пелин доц. д-р инж. Ивайло Симеонов произнесе приветствено слово, а майор Наталия Иванова - заместник-командир на военно формирование 42600-Мусачево поздрави жителите и гостите на града.
Историята на региона датира от преди 550 години.
Равното Софийско поле е било средище на култури, тъй като през него минавали важни ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени