В района на военно формирование 28 610 – София вчера, 18 септември, бе тържествено отбелязана 140-годишнината от създаването на Свързочни войски.  Церемонията беше открита с химна на Република България и марша на свързочника.

Заместник-началникът на отдел КИС в Сухопътните войски полковник Иван Иванов запозна присъстващите с историята на свързочни войски в БА – създаването им и развитието до днес. Със заповед на министъра на отбраната Атанас Запрянов-заместник-министъра на отбраната награди военнослужещи от запаса с плакети и поздрави всички настоящи и бивши свързочници по случай празника.

Директорът на дирекция КИС бригаден генерал Емил Шошев връчи грамоти на бивши офицери от името на началника на отбраната генерал Андрей Боцев. С предметни награди бяха наградени много военнослужещи от формированията на Сухопътните войски. В словото си бригаден заместник-командирът на СВ бригаден генерал Валери Цолов оцени високо усилията и резултатите на военнослужещите, полагани в хода на всички учения и тренировки, провеждани в Сухопътни войски и допълни: „В този ден нека си спомним и преклоним глава през всички, които паднаха за България по бойните полета, изграждайки „нервите“ на боя…“.

След тържествената част бе извършен показ на най-новите образци комуникационно-информационни системи на въоръжение в Сухопътните войски.

Празникът бе уважен и от офицери, сержанти и войници от Сухопътните войски, както и ветерани от 98-ми свързочен полк.

Copyright © 2019 Сухопътни войски. Всички права запазени