• Пореден ден военнослужещи от 2-ра Тунджанска механизирана бригада се борят да овладеят пожара в област Ямбол

  • Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха намерен боеприпас

  • Пореден ден военнослужещи от Сухопътните войски се борят с огнената стихия

   
   
НОВИНИ
ДА СИ СПОМНИМ МАЙОР ГЕОРГИ КАЧОРИН, СТАРШИ ЛЕЙТЕНАНТ НИКОЛАЙ САРЪЕВ И ОФИЦЕРСКИТЕ КАНДИДАТИ ИВАН ИНДЖОВ, АНТОН ПЕТРОВ И СВИЛЕН КИРОВ ОТ ПЪРВИЯ ПЕХОТЕН БАТАЛЬОН, УЧАСТВАЛИ В ОПЕРАЦИЯТА НА КОАЛИЦИОННИТЕ СИЛИ ЗА СТАБИЛИЗИРАНЕ И ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ИРАК
 
Днес, 27.12. 2016 г., се навършват 13 години от трагичния инцидент в Кербала, прекършил младия живот на  достойни синове на Република България, за които чест и дълг означаваха всичко.
По този повод пред „Паметника на загиналите в борбата срещу световния тероризъм” в района на 61 Стрямска механизирана бригада - Карлово се проведе ритуал по поднасяне на цветя по повод 13-ата годишнина от нападението на българската военна база „Индия” в град Кербала.
Да почетат паметта на ... още
Вчера,  20 декември 2016 г. вечерта. в центъра на град Сливен, Военният духов оркестър на военно формирование 22220 изнесе Коледен концерт. Празничната програма под диригентството на капитан Калин Гемеджиев беше посветена и на 130-ата годишнина от създаването на първия военен оркестър в Сливен, чийто наследник е сега ВДО.
Със своите професионални изпълнения оркестърът създаде много настроение, предизвика усмивки и зареди с ведрост жителите и гостите на града в навечерието на коледните празници.
Първият военен оркестър в Сливен е създаден на 18.12.1886 година като оркестър на 11-ти пехотен полк от диригента Йосиф Каломати, който е получил  образованието си  в Роберт колеж. В Сливен идва ... още
С молебен и цветя пред Паметника на загиналите авиатори във войскови район Казанлък военнослужещи от състава на военните формирования към 61-ва механизирана бригада, цивилни и ученици от града почетоха вчера, 20.12.2016 г.,  паметта на капитан Димитър Списаревски.
На 20 декември 1943 г., по време на бомбардировките над София през Втората световна война, поручик Димитър Списаревски прави първия в историята въздушен таран, с което сваля тежък американски бомбардировач Б-24. За подвига и саможертвата си той е повишен посмъртно в звание капитан.
Името на капитан Димитър Списаревски стои редом до имената на загиналите авиатори, прославили България на монумента на Военновъздушните сили. Официален гост на ритуала беше Постоянният секретар на Министерството на отбраната д-р ... още
За поредна година военнослужещите от 61-ва Стрямска механизирана бригада, съвместно с община Карлово, проявиха своята щедрост и човечност като събраха средства за подпомагане на Фондация „Деца на Българската армия”.
Благотворителната инициатива включваше провеждане на традиционния  Коледен базар за времето от 07-15.12.2016 г. и Коледни концерти за военнослужещите, гражданите и гостите на Карлово и региона. Всеки, който искаше да стане част от благородната кауза, можеше да закупи дрехи, обувки, играчки и други стоки от щандовете, на които всяко военно формирование от бригадата бе подредило надежда и топлина за децата на Българската армия. Военният духов оркестър на 61-ва механизирана бригада, съвместно с деца и любители на художественото творчеството от Карлово, ... още
Продължават действията на учебен полигон „Ново село” където в момента се провежда съвместната подготовка “PLATINUM LION” 17-1. Момчетата на капитан Красимир Терзиев от състава на Втори Механизиран батальон на  61 Механизирана бригада участват с два пехотни взвода  и  в днешните действия. Те са в състава на Втора коалиционна рота, която е сформирана заедно с военнослужещите от рота „Голф” на Американската морска пехота и румънските им партньори. Очаква се трите коалиционни роти да извършат съвместно ротно-тактическо учение на тема: ”Ротата в настъпление” с провеждане на бойни стрелби.
На ежедневния брифинг тази вечер ще се обсъдят точните действия и какво ще се изисква от включените по време на ВИП деня подразделения.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени