• Пореден ден военнослужещи от 2-ра Тунджанска механизирана бригада се борят да овладеят пожара в област Ямбол

  • Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха намерен боеприпас

  • Пореден ден военнослужещи от Сухопътните войски се борят с огнената стихия

   
   
НОВИНИ
На 8 и 9 ноември 2016 година на УП „Ново село” се проведе ротно тактическо учение с 2-ра танкова рота от военно формирование 26240 – Сливен на тема „Настъпление на танкова рота без съприкосновение с противник”. Ръководител на учението бе командирът на формированието подполковник Ангел Атанасов, а началник щаб – майор Евтим Максимов.
Личният състав на ротата се справи отлично с поставените задачи и показа много добра предварителна подготовка.
Ротните тактически учения продължават и през следващата седмица.
В навечерието на 19 ноември – Празник на Сухопътните войски на Българската армия, 61-ва Стрямска механизирана бригада бе домакин на традиционния турнир по тенис на корт в памет на генерал-майор Нейко Ненов.
Турнирът се проведе на 08 и 09.11.2016 г. в района на бригадата - мястото, където генерал-майор Ненов се чувстваше като у дома си и идваше с огромно желание. Военнослужещите – участници в спортната надпревара, чрез борбените си действия и демонстрирайки своите способ­ности, изразиха своята признателност към изпълнения с динамизъм, спортен хъс и човечност живот на генерал-майор Ненов. В състезанието взеха участие отборите на военни формирования 24150-Стара Загора, 32990-Пловдив, 24490-Асеновград, 24620-Свобода, 34200-Шумен и отборът на домакините - военно ... още
„Предложеният бюджет за 2017 г. няма да бъде достатъчен за стартиране на проекта за модернизацията на Сухопътни войски” каза командирът на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев в отговор на журналистически въпрос по време на стрелбите, които се състояха днес, 03.11.2016 г., на учебен център „Люляк”. С турнира по стрелба със стрелково оръжие за купата на командира на Сухопътните войски и турнир по стрелба със стрелково оръжие за журналисти и представители на общонароден съюз „Бойна дружба“ стартираха мероприятията по повод празника на най-големият вид въоръжени сили – Сухопътните войски – 19 ноември. През тази година той съвпада с отбелязването на 131-ата годишнина от Сръбско-българската война.
Днес, преди започването на ... още
На 19 ноември по традиция Сухопътните войски ще честват своя боен празник. През тази година той съвпада с отбелязването на 131-ата годишнина от Сръбско-българската война.
На 2 и 3 ноември 2016 г. на учебен център „Люляк” - гр. Стара Загора ще се проведат турнир по стрелба със стрелково оръжие за купата на командира на Сухопътните войски и турнир по стрелба със стрелково оръжие за журналисти, представители на общонароден съюз „Бойна дружба“ и членове на Асоциацията на военните аташета, акредитирани в Република България.
На 8 и 9 ноември е турнирът по тенис „Генерал-майор Нейко Ненов”.
На 15 ноември командването на Сухопътните войски ще проведе традиционния поход до Сливница и Гургулят. Ще бъдат посетени местата, на които през 1885 г. ... още
Военнослужещи от 61-ва Стрямска механизирана бригада и днес, 01.11.2016 г., се включиха в издирването на изчезналия турист в Калоферския балкан.
Около 300 военнослужещи с техника и безпилотен летателен апарат участват в  издирването на 34-годишният Мирослав Късовски в две направления - местността „Паниците” над гр. Калофер и с. Александрово, общ. Павел Баня.
Издирването продължава в направление връх Ботев, където се предполага, че е изчезнал Мирослав Късовски, който е в неизвестност от 26.10.2016 г.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени