• Пореден ден военнослужещи от 2-ра Тунджанска механизирана бригада се борят да овладеят пожара в област Ямбол

  • Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха намерен боеприпас

  • Пореден ден военнослужещи от Сухопътните войски се борят с огнената стихия

   
   
НОВИНИ
„Благодаря ви за проявения професионализъм и отговорност при изпълнение на поставените задачи...” – каза днес, 20.10.2016 г., командирът на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев при връчването на наградите на отличилите се военнослужещи по време на тържественото събрание-концерт. Подполковник Димитър Кацаров - командир на военното формирование, приветства посетителите и благодари на военнослужещите за положения труд през изминалата година, като ги запозна накратко с историята на батальона.
Алпийците получиха поздравления и от областния управител Недялко Славов, заместник-кмета Венера Яръчкова, представители на ведомства, организации и институции.
В концертната програма взеха участие талантливите възпитаници от Националното училище за фолклорни ... още
На учебен полигон „Ново село” започна днес, 20.10.2016 г., ротно тактическо учение на военно формирование 22220. С него приключват двете седмици,  от 10 до 21 октомври, през които роти на формированието с командир полковник Любомир Вачев проведоха стрелби с въоръжението на танк Т-72 и две ротно тактически учения.
Танково-огневите тренировки бяха проведени през първата седмица, а ученията – през втората. Командирът на в.ф. 26240 подполковник Ангел Атанасов ръководи ротно тактическото учение на тема: „Отбрана на танковата рота в състава на преден отряд в планинско гориста местност”, което се проведе на 18 и 19 октомври, с началник щаб на учението майор Евтим Максимов. На 20 и 21 октомври под ръководството на временно изпълняващият длъжността  ... още
Военнослужещите от личния състав на военно формирование 26 400- Благоевград и Представителният духов оркестър на Сухопътните войски взеха участие в кулминацията на честванията, посветени на Освобождението на Неврокоп (днес Гоце Делчев) от османско робство.
В знак на признателност, пред паметника на Гоце Делчев, паметната морена на Пейо Яворов и паметника на Христо Ботев, бяха положени венци и цветя  от името на началника на отбраната генерал Константин Попов, командира на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев, кмета на община Гоце Делчев Владимир Москов, Областния управител на Благоевград Бисер Михайлов и Неврокопския митрополит Серафим.
Кулминацията на честването на 104-ата годишнина от Освобождението на Неврокоп (Гоце Делчев) бе тържествена проверка ... още
С Ден на отворени врати започнаха днес, 18 октомври 2016 г., честванията по повод празника на военно формирование 28330 – Смолян. Граждани и ученици имаха възможността да разгледат развърнатите учебни места с въоръжение и техника, да посетят музея и параклиса, както и с помощта на инструктори да се пуснат по алпийски "тролей" и да изкатерят изкуствена стена.
Утре, 19.10. от 10.00 ч., ще се състои турнирът  по стрелба с пистолет "Макаров" за цивилни лица от ведомствата в град Смолян. На 20.10. в 10.30 ч. ще бъде открит ремонтираният учебен център "Каптажа", а от 12.00 ч. е тържественото събрание-концерт в гарнизонния военен клуб - Смолян.
На 17 октомври 2016 г. формирование за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия от военно формирование 52740 – Хасково, от състава на 2-ра Механизирана бригада, извърши успешно задача по разузнаване и унищожаване на два броя изстрели за СПГ-9. Намерени са в микроязовир в землището на село Даскалово, община Черноочене, област Кърджали.
Групата в състав от трима човека бе с ръководител сержант Стефан Йорданов.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени