• Пореден ден военнослужещи от 2-ра Тунджанска механизирана бригада се борят да овладеят пожара в област Ямбол

  • Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха намерен боеприпас

  • Пореден ден военнослужещи от Сухопътните войски се борят с огнената стихия

   
   
НОВИНИ
„Всички вие, воините от 32-ия български военен контингент, проявихте отговорност, мъжество и професионализъм, с които защитихте авторитета на Българската армия, и бяхте едни добри посланици на Република България в чужбина“. Това каза служебният министър на отбраната Стефан Янев днес, 23 март, в обръщението си към военнослужещите от 32-ия контингент, участвали в мисията на НАТО в Афганистан „Решителна подкрепа“. Ритуалът по тържественото посрещане на българския военен контингент се проведе в град Стара Загора.
„В продължение на 180 дни вие изпълнихте задачи по патрулиране, охрана, оказване съдействие, обучение и тренировка на подразделения от афганистанската армия; задачи, свързани с осъществяване на мисията на НАТО в Кабул, подпомагане на щаба със ... още
Днес, 23 март 2017 ч., 26 новоприети военнослужещи във военно формирование 52740 - Хасково положиха военна клетва. Ритуалът се проведе на строевия плац на формированието. Заместник-командирът на батальона майор Пламен Кирилов прие строя от командващия клетвата старши лейтенант Георги Величков. В ритуала участва духовият оркестър към Община Хасково с диригент Петър Грънчаров.
Новите войници дадоха тържествено обещание за вярност към народа и Родината. Техните близки и роднини с вълнение наблюдаваха как всеки един изрече заветните думи ‘Заклех се!’.
Майор Пламен Кирилов произнесе слово, в което пожела на новоприетите воини упоритост, достойнство и чест в изпълнението на службата. „Бъдете верни на думите, които ще изречете!” – призова той.
От 20 до 24 март 2017 г. в гарнизон Стара Загора се провежда полева подготовка на отделенията за радиационно и химическо разузнаване във      2-ра Тунджанска механизирана бригада.
Участват военнослужещи от  военни формирования 44200, 54140 и 48430 от гр. Стара Загора, военно формирование 52740 – гр. Хасково, военно формирование 52590 – гр. Ямбол и военно формирование 38220 – гр. Плевен.
Подготовката се провежда с цел усъвършенстване на практическите навици и действия на формированията при възникване на ядрена, химическа и биологическа обстановка на територията на Република България, в резултат на ядрени, химически и биологически опасни аварии, терористични актове с използване на ядрени, химически и биологически  агенти и ... още
Днес, 21.03.2017 г., на строевия плац на военно формирование 26 400- Благоевград, беше прочетена заповед на командира на военното формирование подполковник Иван Иванов относно приемане на военна служба, назначаване на длъжност и присвояване на военно звание „Редник 1-ви клас” на 28 мъже и жени, завършили граждански средни или висши училища в страната и в чужбина.
Новоназначените военнослужещи се вляха в редиците на трите механизирани роти на формированието.
Заместник-командирът майор Кирил Спаневиков приветства новодошлите и им пожела „преди всичко здраве и с достойнство да изпълняват воинския си дълг към Родината”.
 
Вчера, 20.03.2017 г.,  учениците от клуб „Приятели на армията” към военно формирование 24620 – Свобода  проведоха месечното си  занятие във Военен клуб – Чирпан. Водещ на този модул бе старши лейтенант Веселин Желязков, който представи  темата „Средства за  ядрена, химическа и биологическа защита в Българската армия”. Децата се запознаха отблизо с индивидуалните  средства за защита на дихателните органи, на кожата, с приборите за радиационно и химическо разузнаване. Те имаха възможност да изпробват поставянето на противогази, защитен плащ и комплект за еднократно използване.
 
 
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени