• Пореден ден военнослужещи от 2-ра Тунджанска механизирана бригада се борят да овладеят пожара в област Ямбол

  • Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха намерен боеприпас

  • Пореден ден военнослужещи от Сухопътните войски се борят с огнената стихия

   
   
НОВИНИ
Държавно военно лично-отборно първенство по лека атлетика, организирано от Националната военна спортна федерация, се провежда в периода 2-4 май 2017 г. на Общински спортен комплекс „Хаджи Димитър” в Сливен.
Днес, 3 май 2017 г., се състоя официалното откриване на първенството с издигане на българския трикольор под звуците на националния химн, изпълнен от Военния духов оркестър на Центъра за подготовка на специалисти – Сливен. Участниците бяха приветствани от председателя на Националната военна спортна федерация о.з. генерал-лейтенант Стефан Василев, който ги поздрави и отправи пожелание за добър спортен дух, достойна надпревара и победа за по-добрите.
В спортната лекоатлетична надпревара се впускат 18 отбора, като 9 от тях са от формирования на Сухопътните ... още
Днес, 02.05.2017г., стартираха спортните състезания, организирани от Центъра за подготовка на специалисти-Сливен и посветени на празника на Българската армия.
Началото бе поставено с първите срещи по футбол на малки врати. Състезаваха се общо осем отбора, като срещите между тях са определени с предварително изтеглен жребий. Центърът за подготовка на специалисти има сформирани 5 отбора, по един отбор има от в.ф. 46700, от Регионална служба на Военна полиция-Сливен и от Областно звено „Охрана” -  Сливен. 
Успоредно с това протичат и тренировките за състезанието с пистолет „Макаров” на огневи комплекс „Батмиш”, което ще се проведе на 4 май.
Спортни състезания ще има и на 5 май, когато е обявен и „Ден на отворени ... още
Традиционното годишно състезание по спортен риболов, организирано от ръководството на Военен спортен клуб „Дунав – Белене” и командването на 55 инженерен полк, се проведе на 29 април.
Оспорваната надпревара се състоя съгласно общоприетите условия за провеждане на състезания по спортен риболов в дисциплината – смесен риболов на язовир Горни Дъбник и в нея взеха участие военнослужещи от командването и от военни формирования на Сухопътните войски.
Премерилите сили военнослужещи бяха оценени от съдийски състав с председател заместник-командирът на 55 инженерен полк подполковник Иван Тишков.
В отборното класиране купата спечели отборът на в.ф. 54470 – Белене, от състава на полка, с улов от 9, 980 кг., а в индивидуалното класиране първото място ... още
По случай 141-та годишнина от Априлското въстание на 30.04.2017 г. в Клисура се проведоха мероприятия с участието на представителни формирования и военния духов оркестър от състава на 61-ва Стрямска механизирана бригада.
Вечерта в църквата „Свети Николай”, където са събрани костите на част от героите,  бе отслужена панихида в памет на клисурци, взели дейно участие в Априлското въстание. По същото време се състоя празничен концерт на площада в града, представен пред гражданството и гостите.
Мероприятията продължиха с тържествена проверка /заря/ с участието на представителни роти от военно формирование 34750-Карлово и военния духов оркестър на бригадата. Под звуците на „Срещен марш” строя прие командирът на 61 Стрямска механизирана бригада бригаден ... още
Представителни блокове от военно формирование 24490-Асеновград участваха в провеждането на тържествена проверка (заря) в град Панагюрище на 01.05.2017 г. по повод честването на 141 години от Априлската епопея.
Вечерта на площад „Двадесети априлий” 150 военнослужещи от военно формирование 24490 под съпровода на  Представителния духов оркестър на Военновъздушните сили посрещнаха главното знаме на Априлското въстание от Панагюрски революционен окръг.
По-късно президентът на Република България и върховен  главнокомандващ на въоръжените сили Румен Радев бе посрещнат от полковник Лъчезар Мишев – командир на 4-ти артилерийски полк. Президентът отдаде почит на бойното знаме на полка, след което прие строя на представителните роти и рапорта на командващия ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени