Денят на независимостта ще бъде тържествено отбелязан в гарнизоните на Сухопътните войски в цялата страна

На  21 и 22 септември представителни формирования от Сухопътните войски ще участват в честванията по повод 110-ата годишнина от Независимостта на Република България.

Със статични покази на военна техника, образци оръжие и екипировка в центровете на градовете София, Стара Загора, Плевен, Шумен, Хасково, Карлово, Белене, Сливен, Ямбол, Асеновград, Смолян, Казанлък, Благоевград и Враца ще започне от 9.00 до 12.00 ч. празникът на 22 септември.

В София показът ще се проведе пред сградата на Народния театър „Иван Вазов“ с участието на Представителния духов оркестър на Сухопътните войски.

Тържествата в Карлово ще започнат на 21 септември от 17.00 ч. на площад „20 юли“, където Военният духов оркестър на 61 механизирана бригада ще изнесе тържествен концерт, а вечерта от 20.00 ч., по традиция в с. Климент ще започне тържествената проверка-заря в памет на героите.

Празничният 22 септември ще бъде честван в останалите гарнизони в страната с церемонии по издигане на националния флаг на Република България, благодарствени молебени и тържествени ритуали по полагане на венци и цветя пред паметниците на героите, загинали по бойните полета за свободата и независимостта на нашата родина.

Copyright © 2019 Сухопътни войски. Всички права запазени