„За Бригадното командване това беше много важно учение, за което хората се готвеха близо една година. Изключително съм доволен от това, което демонстрираха военнослужещите тук, на полигон Сливница...“ каза началникът на Щаба на Сухопътните войски бригаден генерал Николай Караиванов, който присъства днес на заключителния етап на батальонно тактическото учение (БТУ) „Пирински страж 20”. То се проведе от 08 до 10 септември 2020 г. на Учебен център „Сливница”  с военнослужещи от състава на Бригадното командване на тема „Механизираният батальон в настъпление”. Офицер, провеждащ учението, беше командирът на Бригадното командване полковник Красимир Кръстев, а директор на учението - началникът на щаба на Бригадното командване полковник Калин Карадимов.

В БТУ участваха 330 военнослужещи от 3-ти механизиран батальон- Благоевград от състава на Бригадното командване с командир подполковник Кирил Спаневиков и придадени формирования от състава на 10-ти механизиран батальон - Враца, специалисти от първи разузнавателен батальон - Свобода, Националният военен комплекс „Чаралица“ с тренировъчна система за реални симулации DITS и щабът на Бригадното командване.

Целта на батальонното тактическо учение беше да се повиши сглобеността на щаба и формированията на 3-ти механизиран батальон от състава на Бригадното командване при водене на настъпателни бойни действия, командване и управление за изпълнение на поставените задачи.

 „До края на годината в Сухопътните войски предстои да се проведат още учения, които са материално и финансово осигурени…“ добави бригаден генерал  Караиванов в отговор на журналистически въпрос.

Copyright © 2020 Сухопътни войски. Всички права запазени