Днес, 24 октомври, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов и неговият заместник бригаден генерал Валери Цолов присъстваха на полево лагерно обучение на учебен полигон „Корен” на артилерийските формирования от състава на Сухопътните войски.

          Командирът на 4-ти артилерийски полк  полковник Лъчезар Мишев запозна командира на Сухопътните войски с  целите и задачите, стоящи за изпълнение пред артилерийските специалисти.

Генерал-майор Попов присъства на част от тактическото учение с бойни стрелби на противотанковия дивизион от състава на полка. Той наблюдава заемането на неподготвена огнева позиция и изпълнение на огневи задачи от военнослужещите от втора противотанкова батарея с командир капитан Пламен Костадинов, които демонстрираха способности по поразяване на бронирани цели.

По-късно генерал-майор Попов и бригаден генерал Цолов наблюдаваха изпълнението на огневи задачи от разчетите на 120- милиметровите самоходни минохвъргачки „Тунджа” от състава на Бригадното командване – Благоевград, след което посетиха районите на огневите позиции на артилеристите-минохвъргачи от 101-ви алпийски полк – Смолян. За голяма част от военнослужещите от Смолян това бе първи досег с учебен полигон „Корен“, а същевременно и първи бойни стрелби с 82-милиметрова минохвъргачка. В стрелбата с право мерене противотанковите взводове показаха своите високи умения.

На всяка една огнева позиция генерал-майор Попов провеждаше разговори с военнослужещите, като не скри своето удовлетворение от действията на всички артилерийски специалисти и подчерта, че „полевите лагерни обучения и войсковите полигони са местата, където личният състав повишава своята бойна подготовка в реална обстановка, съпътствана с бойни артилерийски стрелби “.

Командирът на Сухопътните войски изказа своите благодарности за старанието и усилията, които всеки един военнослужещ полага именно тук, на полигона.   

Генерал-майор Попов проследи и демонстрирането на способности от химическите специалисти от състава на Сухопътните войски, които провеждат по същото време полевата си подготовка.

Copyright © 2019 Сухопътни войски. Всички права запазени