• Модул за гасене на пожари от Сухопътните войски се включи в бoрбата с огнената стихия в село Отец Паисиево

  • Тържествен ритуал по полагане на военна клетва на военнослужещи от 61-ва механизирана бригада

  • Модул от Сухопътните войски участва в гасенето на пожар в района на Стара Загора

   
   
НОВИНИ
На 09.12.2012 г. в препълнената зала № 1 на Родопският драматичен театър "Николай ХАЙТОВ" град Смолян пред около 1000 ентусиазирани зрители се проведе коледното парти за децата на град Смолян, организирано от 101 алпийски батальон с подкрепата на община Смолян.
Тържеството откри командирът на 101 алпийски батальон подполковник Димитър Кацаров, който отправи приветствие към децата, както и пожелания за здраве и много щастливи усмивки.
След много песни, танци, родопски гайди и игри последваха гатанки за най-малките и, разбира се, лакомства от Дядо Коледа, Снежанка и джуджетата.
Днес в командването на Сухопътните войски се състоя ритуал по представяне на новоназначени офицери. Началникът на Щаба на Сухопътните войски бригаден генерал Андрей Боцев приветства новоназначените офицери.
С нов началник е отдел „Разузнавателен” в Командването на Сухопътните войски  и това е полковник Стоян Стоянов доскорошният командир на 1 рп – Свобода.
От 01.12.2012 г. подполковник Евгени Събев се влива в редиците на отдел „Личен състав”, подполковник Георги Иванов и новопроизведеният майор Иво Стоев в отдел „Планиране, развитие и бюджетиране на Сухопътните войски”.
Бригаден генерал Андрей Боцев връчи на всеки от тях знака на Сухопътните войски и им пожела здраве и много успехи на новото място!
На 06.12.2012 г., във Второ основно училище „Димитър Благоев” – гр. Благоевград се проведе поредната среща с учениците от клуба по интереси „Приятели на армията”. Старши лейтенант Йордан Иванов от състава на военно формирование 26400 представи на учениците историята на Въоръжените сили на Република България. Малките членове на клуба бяха очаровани от увлекателния и детайлен разказ, зададоха и много въпроси, на които старши лейтенант Иванов с удоволствие отговори. В края на занятието, децата си направиха снимки със старши лейтенант Иванов и споделиха своето вълнение и очакване за следващи срещи.
На 06.12.2012 г. във военно формирование 54060 – Шумен с командир подполковник Веселин Христов успешно приключи сертификацията на „Модула за активна отбрана и охрана на летище”.
В продължение на 3 дни военнослужещите бяха оценявани от комисията от Командването на Сухопътните войски с председател полковник Светослав Халваджиев.
Сертификационното учение  с тема „Действия на модула за активна охрана и отбрана на летище” се проведе на ГУЦ „Дивдядово”. В учението взеха участие 230 военнослужещи. Основната цел при подготовката на подразделението от състава на 2 механизирана бригада беше готовността за участие в операции на НАТО в отговор на криза по осигуряването на охраната и отбраната на летище.
Комисията имаше ... още
На 05.11.2012 г. командирът на 61мбр бригаден генерал Димитър Шивиков се срещна с представители на неправителствени организации от община Карлово.
В конферентната зала на военния  клуб присъстваха полк./з/ Антон Мерудийски – председател на Общинския съвет на СОСЗР Карлово, полк./з/ Ненко Чернооков – председател на Съвета на командирите в гарнизон Карлово и член на ИБ на СОСЗР Карлово, подп./р/ Веселин Ангелов – главен експерт ВК Карлово и председател на клон Карлово на Асоциацията на Сухопътните войски на България, общински съветник община Карлово, подп./р/ Петко Терзийски – старши експерт "Военен отчет" Карлово и председател на Общинската организация на Съюза на ветераните, Атанаска Горанова – секретар на Общинската структура ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени