На 28.03.2014 г. дори капризното мартенско време отстъпи пред ентусиазма на участниците в учението и посрещна деня с дъга, за да даде цветно начало на поредица спортни състезания, базар на традиционни български занаяти, организиран със съдействието на производители от Стралджа, Казанлък и Пловдив, концертни програми и екскурзионни обиколки на Сливен.

В 09:00 ч. участниците в щафетата 4х1500м дадоха старт на изпълнения с предизвикателства ден и само час по-късно вече бяха ясни първите отбори на CJFLCC и JTF.

Победител в състезанието по „Дърпане на въже” стана Трети отбор от състава на Многонационалната бригада, а наградите в кроса 5км. спечелиха майор Шулак (Укр) от Многонационалната бригада при мъжете и старши лейтенант Куул (САЩ) при жените.

Най-атрактивен бе турнира по канадска борба, който след редица оспорвани единоборства бе спечелен от серж. Шейфър. Дамите с пагони също показаха железни мишци, а призовото място отново зае представител на ВС на САШ – старши лейтенант Мандиро, която победи на финала капитан Атанасова.

След обяда, на който бяха предложени и някои традиционни български ястия – шопска салата, боб чорба, пилешка кавърма, мляко с ориз и печена тиква – столовата се превърна в сцена за феерията от звуци и багри, поднесена от Професионален ансамбъл за народни песни и танци-Сливен.

Денят завърши с концерт на военният духов оркестър и Биг Бенд „Стара Загора и приятели” от състава на 2 лпбр.

Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени