На 26.03.2014 г. в град Сливен с тържествено събрание – концерт беше чествана 101-та годишнина от Одринската епопея. Проявата беше организирана от Тракийско дружество „Лазар Маджаров”, Центърът за подготовка на специалисти (ЦПС) – Сливен, Съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва, Съюз на ветераните от войните, Клуб на инженерните войски "Атанас Узунов", Регионален исторически музей, Военен клуб – Сливен. Сред официалните гости на тържеството беше заместник-командирът на Центъра за подготовка на специалисти подполковник Алексей Бойчев.

Военният духов оркестър на ЦПС изнесе самостоятелен концерт пред сградата на Военния клуб, който предхождаше празничната концертна програма в големия салон на клуба, включваща изпълнения на Военния духов оркестър, на фолклорната група към тракийското дружество, на фолклорен състав на ХІ СОУ „Константин Константинов”, на танцовите групи на Военния клуб –  „Барби” и „Авангард”.

Паметно слово припомни героичните събития отпреди 101 години, когато младата българска армия дава урок на утвърдени и доказани европейски армии, превземайки „непревземаемата” Одринска крепост.

Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени