• Модул за гасене на пожари от Сухопътните войски се включи в бoрбата с огнената стихия в село Отец Паисиево

  • Тържествен ритуал по полагане на военна клетва на военнослужещи от 61-ва механизирана бригада

  • Модул от Сухопътните войски участва в гасенето на пожар в района на Стара Загора

   
   
НОВИНИ
На 20.12.2012 г. във военен клуб гр. Чирпан се проведе благотворителен концерт, организиран по повод коледните и новогодишни празници за подпомагане фондация „Деца на българската армия”.
В програмата взеха участие клуб по спортни танци „Денс Юник” и група за народни танци „Чанове” към военния клуб в гр. Чирпан, вокална група „До ми сол” към основно училище „Васил Левски” и деца на военнослужещи от военно формирование 24620 – Свобода.
Концерта посетиха председателя и заместник-председателя на Българския червен кръст, представители на Общинска администрация гр. Чирпан, общественици и военнослужещи от военно формирование 24620 – Свобода.
Уважаеми господа генерали, офицери, сержанти, войници и цивилни служители от Сухопътните войски,
 
Измина една напрегната и трудна година през която усилията на Командването и военнослужещите от Сухопътните войски бяха насочени по изпълнението на задачи по трите мисии на Българската армия.
 
Постигнатите резултати през годината и получените оценки, ни дават основание да кажем, че боеспособността и подготовката на командирите, щабовете и формированията е на необходимото ниво.
 
Успяхме да изпълним всички планирани мероприятия по бойната подготовка на войските.
Учението „Траен мир 2012”, проведено през октомври на полигон „Корен”, показа отличната подготовка на нашите ... още
 Под това мото, в навечерието на Коледа, военнослужещте от 61 Стрямска механизирана бригада проведоха кампания за събиране на дарения с които да подпомогнат децата лишени от родителски гризи, децата на загинали военнослужещи и децата на колеги нуждавещи се от лечение в чужбина.
С доброволно събраните финансови средства военнослужещите от бригадата зарадваха над 400 деца от домовете в Брацигово, Асеновград, Стара загора Бузовград, Калофер и Плевен. Дарени бяха  топли обувки, чорапи, тетради за училище, хранители продукти  и много лакомства.  Децата останаха приятно изненадани  от направения жест. Всички изразиха огромно желание да посетят военните формирования и да се запознаят с живота на войниците.
Денят бе изпълнен с много детски усмивки и ... още
Военнослужещи от Сухопътните войски се включиха вчера, 20 декември, в действията в помощ на населението в бедстващите райони в страната.
Модулно формирование от състава на Сухопътните войски разчиства заснежения път към село Медвен в района на Сливен.
 
Формированието е в състав лейтенант Михаил Попов, старши сержант Милен Миндев, сержант Руслан Русев,  старши сержант Димитър Димитров, редник Георги Момчаров, редник Иван Добрев и три единици специална техника.
 
По искане на областният управител Димитър Александров модулна група от състава на Сухопътните войски се включи в разчистването на пътищата в община Шумен.
На 18.12.2012 г. по инициатива на командира на 61 мбр бригаден генерал Димитър Шивиков се проведе среща на командването на бригадата с кметовете на общини Карлово, Сопот, Хисар, Павел баня и кметовете на градове Клисура, Калофер и Баня.
Бригаден генерал Шивиков представи  трите мисии на Българската армия, по които бригадата изпълнява задачи, структурата и дислокацията на формированието. Особено внимание беше отделено на третата мисия “Принос към националната сигурност в мирно време” – оказване на помощ на населението при стихийни бедствия и промишлени аварии. Командирът запозна представителите на местната власт с формированията за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия, с които разполага бригадата и дислокацията им. Бригаден генерал ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени