• Модул за гасене на пожари от Сухопътните войски се включи в бoрбата с огнената стихия в село Отец Паисиево

  • Тържествен ритуал по полагане на военна клетва на военнослужещи от 61-ва механизирана бригада

  • Модул от Сухопътните войски участва в гасенето на пожар в района на Стара Загора

   
   
НОВИНИ
На 31 януари 2013 г. на учебен център „Марино поле” се проведе анализ на учението „Съюзна сила 2012” за сертифициране на първата батальонна бойна група от състава на 61 мбр. На анализа присъстваха бригаден генерал Красимир Кънев – заместник командир на Сухопътните войски, полковник Марк Нелсън – началник на отдел „Тренировки и учения” на Командването на Сухопътните войски на САЩ за Европа, полковник Христо Андреев – заместник командир на 61мбр, подполковник Цветан Кочанков – командир на Батальонната бойна група и представители на „Офиса за отбрана и сътрудничество” към посолството на САЩ в България. Анализа беше представен от ръководството на учението, командира на батальонната бойна група, командира на ... още
Днес, 31.01.2013г. на площад „Централен” пред община Пловдив, с участието на  военнослужещи от състава на военно формирование 32990 –Пловдив и представителния военен духов оркестър на ВВС се състоя  церемония по поднасянето на венци пред бюст-паметника на Стефан Стамболов, по случай отбелязването на 159-ата годишнина от рождението на видния политик и общественик.
На честването присъстваха заместник-областният управител на област Пловдив Георги Игнатов, кметът на гр. Пловдив  Иван Тотев, председателят на Общинския съвет Илко Николов, кметове на райони и други представители на местната власт, правителствени и неправителствени организации.
Венци бяха поднесени от името на областния управител, кмета на града, председателя на Общинския съвет, ... още
По молба на Българската федерация по ски и с разрешението на министъра на отбраната и командира на Сухопътните войски от 12 до 25.01.2013 г. 40 (четиридесет) военнослужещи от 101 алпийкси батальон взеха участие в подготовката и осигуряването на кръг от Европейската купа по ски в дисциплината гигантски слалом за жени в курортен комплекс Пампорово.
За втора поредна година военнослужещите подготвят пистите според изискванията на Международната федерация по ски, поставят предпазните съоръжения и организират стартовите и финалните зони. Подобно участие е добра възможност за подобряване на подготовката на военнослужещите за действия във високо планински и алпийски райони и специализираната ски подготовка. Целта на самата подготовка на представителите на Силите за специални операции е ... още
 
На 30.01.2013 г. се проведе работна среща на главни сержанти от Националната гвардия на Тенеси, САЩ със сержанти и младши офицери от 2 механизирана бригада – Стара Загора. На срещата бяха обсъдени въпроси относно развитието на сержантския състав от бригадата. В рамките на посещението делегацията от Националната гвардия се срещна и с представители на местната власт – заместник - областния управител на област Стара Загора, председателя на областния съвет по сигурността и началника на служба „Пожарна безопасност и защита на населението”, с които дискутираха взаимодействието с 2 механизирана бригада при ликвидиране последствията от бедствия аварии и катастрофи.  
Командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов посети гарнизон Сливен на 28 януари 2013 г. Той се срещна с командира, полковник Христо Стаматов, и с основния команден състав на Център за подготовка на специалисти (ЦПС).
На работната среща полковник Христо Стаматов изнесе брифинг, с който представи военното формирование. Генерал-майор Ненов посочи като гаранция за успех активността и ангажираността към задачите на всички нива. Той се спря и на окомплектоването с личен състав към момента, засегна въпроса за резерва, съхранението на техниката, състоянието и реда за използване на полигоните, възможностите за подобряване на работата и обучението, което извършва ЦПС, и мисиите, по които изпълняват задачи. Генерал-майор Ненов изтъкна важността на темата за човешките кадри. ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени