• Военнослужещи от Сухопътните войски отдадоха почит пред паметта на „Защитниците на Стара Загора“

  • Състезание между операторите на дронове на формированията от Сухопътните войски „Ястреб 24“

  • 120 ГОДИНИ ВОЕНЕН ДУХОВ ОРКЕСТЪР ПРИ 61-ВА СТРЯМСКА МЕХАНИЗИРАНА БРИГАДА

   
   
НОВИНИ
 
На 12 ноември, понеделнник, започна тридневното тактико-специалнo учение (ТСУ) за сертифициране по CREVAL на инженерната-мостова рота за обща поддръжка и взвода за унищожаване на взривни материали от военно формирование 54470 от състава на 55 инженерен полк.
В първия ден на учението бяха изнесени брифинги от председателя на комисията полковник Светослав Халваджиев, началник на сектор „Подготовка и сертифициране на декларирани формирования” в командването на Сухопътните войски, командира на военно формирование 54470 майор Калоян Василев и командира на ротата капитан Атанас Атанасов.
Комисията и наблюдателите, представители от командването на НАТО в Мадрид, се запознаха с документацията за сертифициране.
В хода на оценяването на ... още
На 13 и 14 ноември в  гр.Карлово се проведе държавно военно първенство по футбол под егидата на националната  военно спортната федерация.
Финалистите от четирите военно спортни клуба в страната се срещнаха в Розовата долина където играха двата полуфинала.
ВСК „Стрямци-61” Карлово победи Войсковия университетски спортен клуб на НВУ „ВасилЛевски” Велико Търново с 3:0, а ВСК „Атия – 2007” се наложи над ВСК„Артилерист” Асеновград с 5:3  след дузпи. В редовното време 1:1.
На финала „Стрямци-61” надиграха „Атия – 2007”   с 5:0.
На първенството присъстваха генерал-майор от резерва Йордан Йорданов, полковник Христо Зафиров като членове на управителния ... още
Днес, 15.11.2012 г., по случай празника на Сухопътните войски, на полигон „Сливница” се проведе традиционния турнир по стрелба с автомат „Калашников” за купата на Командира на Сухопътните войски и турнир по стрелба с пистолет „Макаров” за представителите на СМИ.
В щафетна стрелба с автомат „Калашников” на първо място се класира отборът на в.ф. 46690 – Пловдив, на второ място в.ф.32990 – Пловдив, на трето в.ф. 26400 – Благоевград. В дисциплината „Военен трибой” индивидуален първенец е с-на Димитър Димитров от в.ф. 24620 – Свобода, отборен първенец в тази дисциплина е в.ф. 32990 – Пловдив. Комплексен първенец в турнира по стрелба и носител на купата на Командира на Сухопътните войски е ... още
Днес,  14.11.2012 г., от 10.00 часа  в Административната сграда на бул.”Тотлебен” 34 се проведе протоколна среща за представяне на  новоназначения военен аташе на              Р Украйна полковник Виктор Руденко.
Генерал-майор Ненов запозна полковник Руденко със състоянието и перспективите за развитие на Сухопътните войски на Българската армия.
Обсъдено бе и двустранното военно сътрудничество на Сухопътните войски Българската армия  със Сухопътните войски  на  Република Украйна.
На края на срещата Командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов благодари на отпътуващия аташе по отбрана полковник Олександър Романюк за отличната съвместна ... още
Като част от честванията на празника на Сухопътните войски, на 08.11.2012 г. от 11 часа на  територията на гарнизонен учебен център „Николаево” се проведе „Ден на бойното майсторство”. Участваха военнослужещи от военните формирования от гарнизон Плевен.
Началникът на гарнизон Плевен полковник Николай Бешев запозна гостите и журналистите с развитието на Сухопътните войски през годините, мисиите зад граница, в които са участвали военнослужещите от гарнизона и с характеристиките на ГУЦ „Николаево”. Бяха направени демонстрации на част от възможностите на различни образци оръжие, което е на въоръжение в сухопътните формирования, разположени в Плевен. Сформирани бяха отбори по стрелба с АК ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени